Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeBadenBadwanden

Badwanden3

Het breedste aanbod badwanden voor de scherpste prijs

Badwand voor uw badkamer

In de meeste gevallen kiest u voor een badwand wanneer u een bad-douchecombinatie in uw badkamer heeft. Op deze manier voorkomt u dat uw hele badkamer nat wordt wanneer u aan het douchen bent, maar ook bij enkel een bad wordt er regelmatig voor een badwand gekozen. Bijvoorbeeld in geval van kleine kinderen die lekker aan het spelen zijn in de badkuip.

Waar u op moet letten bij de keuze voor een badwand

Wanneer u overgaat tot aanschaf van een badwand is het raadzaam om de volgende aspecten niet te vergeten.

  • Wil ik een eendelige- of tweedelige badwand? Er bestaan één-, twee- en zelfs driedelige badwanden. Het is dan ook van belang om te kijken naar uw eigen situatie. Bij een groot bad kiest men vaak voor een meer-delige badwand. Zeer populair zijn de badwanden waarbij geen of zo weinig mogelijk profielen worden toegepast.
  • De afmetingen van het bad en de afmetingen van uw badwand. Wanneer deze elementen niet goed op elkaar aansluiten gaat het water alsnog uw badkamer in en heeft u er weinig nut van. Vaak wordt er dan ook gekozen voor een badwand en badmeubel van hetzelfde merk. 
  • Het soort glas van uw badwand. Wanneer u uw badkamer zo licht en zo ruim mogelijk wil laten ogen adviseren wij u om te kiezen voor helder gehard glas. Een nadeel van dit type glas is dat het veel onderhoud vergt i.v.m. kalkaanslag. 

 

Hieronder geven wij u extra informatie wat betreft typen glas. 

Badwand kiezen, materiaal

Een badwand is eigenlijk altijd  van glas. Alle glazen badwanden worden uitgevoerd in minimaal 8mm veiligheidsglas en zijn rondom Poli geslepen. Maar in de keuze voor glas zijn er wel een aantal variaties. Hieronder staan een aantal populaire glasopties:

Crepi gehard glas. Ideaal wanneer u geen kalkaanslag op uw badwand wil krijgen. Dit soort glas is niet transparant en heeft een ruw oppervlak. 
Optiwhite glas: Dit materiaal glas is extra helder, ijzerarm glas met een zeer hoge lichttransmissie.
Master carre glas: Dit een glassoort, voor een groot gedeelte transparant en met een motief.

Advies nodig?

Wij helpen u graag verder bij de keuze voor een badwand. Ook kunt u inspiratie opdoen in één van onze 37 showrooms door heel Nederland. Gaat u liever de deur niet uit? Download dan ons online inspiratiemagazine.