Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeBadenHoekbaden

Hoekbaden8

Luxe en ruimtebesparende hoekbaden voor iedere badkamer

Het is een perfecte oplossing wanneer u weinig ruimte ter beschikking heeft in uw badkamer. Een hoekbad is ruimtebesparend in en biedt ook uitkomst wanneer u in een relatief kleine badkamer wel met meerdere mensen in bad wilt vanwege de vorm.

Vormen hoekbaden

Een hoekbad is niet per definitie ruitvormig. U kunt ook kiezen voor a-symmetrisch, zeshoekig, vijfhoekig en kwartrond.
De ombouw van het hoekbad is meestal rechthoekig. De grootte van het bad wordt dus meerendeels bepaald door de gekozen vorm. Wilt u bij uw hoekbad een plateau waarop u spullen kunt plaatsen, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een ovalen hoekbad. Er is dan meer "loze" ruimte wat u prima kunt benutten om uw badshuim neer te zetten

Afmetingen

Hoewel er vele vormen van hoekbaden te verkijgen zijn, zijn er per vorm wel een aantal standaard maten die populair zijn.

    • A-symmetrisch bad zijn de afmetingen 160 x 90 cm en 170 x 75 cm populair
    • Bij een kwartrond hoekbad is 140 x 140 cm en 145 x 145 cm populair.

 

 

Materiaal

De meeste uitvoeringen van hoekbadenzijn gemaakt van acryl. Acryl voelt warmer aan, is gemakkelijk in onderhoud, is slip- en kleurvast en gaat erg lang mee. Het is een zeer duurzaam product. Ander veelgebruikt materiaal is plaatstaal en Quaryl. Iedere materiaalsoort zijn eigen voor-en nadelen. (voor- en nadelen) Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om te kijken naar uw situatie en behoefte voordat u de keuze van materiaal maakt.  Solid surface(extra info)

Combinaties van hoekbaden en douches

Meer en meer zien we combinatiesanitair eenerzijds terug en losse sanitair elementen anderzijds. Een bad-douche combinatie wordt dan ook steeds populairder. Zo'n combinatie is ook prima uit te voeren met een hoekbad. Zelfs wanneer u te maken heeft met schuine wanden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een afneembare handdouche aan de badrand te monteren.

Heeft u ook weleens gedacht aan whirlpoolbaden als hoekbad?

Advies nodig?

Vooral wanneer u een kleine badkamer heeft is het raadzaam om advies te vragen bij de aanschaf van een hoekbad. De ruimte dient namelijk zeer goed opgemeten te worden alvorens plaatsing.
Maar ook wanneer u inspiratie zoekt op het gebied van hoekbaden bent u bij ons op het juiste adres. Wij helpen u graag verder!