Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeBadenHoekbaden

Hoekbaden11

Luxe en ruimtebesparende hoekbaden voor iedere badkamer

Een hoekbad is een perfecte oplossing wanneer je weinig ruimte ter beschikking hebt in de badkamer. Het is ruimtebesparend maar heeft toch een zeer luxe uitstraling.

Vormen hoekbaden

Een hoekbad is niet per definitie ruitvormig, er zijn veel opties mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor a-symmetrisch, zeshoekig, vijfhoekig en kwartrond. De ombouw van het hoekbad is meestal rechthoekig. De grootte van het bad wordt dus meerendeels bepaald door de gekozen vorm. Wil je bij jouw hoekbad een plateau waarop je spullen kunt plaatsen, dan kun je kiezen voor een ovalen hoekbad. Er is dan meer "loze" ruimte wat je prima kunt benutten om bijvoorbeeld badshuim neer te zetten

Afmetingen

Hoewel er vele vormen van hoekbaden te verkijgen zijn, zijn er per vorm wel een aantal standaard maten die populair zijn.

  • A-symmetrisch bad zijn de afmetingen 160 x 90 cm en 170 x 75 cm populair
  • Bij een kwartrond hoekbad is 140 x 140 cm en 145 x 145 cm populair.

Materiaal

De meeste uitvoeringen van hoekbaden zijn gemaakt van acryl. Acryl voelt warmer aan, is gemakkelijk in onderhoud, is slip- en kleurvast en gaat erg lang mee. Het is een zeer duurzaam product. Ander veelgebruikt materiaal is plaatstaal en Quaryl. Iedere materiaalsoort zijn eigen voor-en nadelen. (voor- en nadelen) Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om te kijken naar jouw persoonlijke situatie en behoefte voordat je de keuze van materiaal maakt. 

Combinaties van hoekbaden en douches

Meer en meer zien we combinatiesanitair terug enerzijds en losse sanitair elementen anderzijds. Een bad-douche combinatie wordt dan ook steeds populairder. Zo'n combinatie is ook prima uit te voeren met een hoekbad. Zelfs wanneer je te maken hebt met schuine wanden. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om een afneembare handdouche aan de badrand te monteren.

Heb je ook weleens gedacht aan whirlpoolbaden als hoekbad? Vraag onze specialisten om gedetailleerd advies hierover!

Advies nodig?

Vooral wanneer je een kleine badkamer heeft is het raadzaam om advies aan te vragen bij de aanschaf van een hoekbad. De ruimte dient namelijk zeer goed opgemeten te worden alvorens plaatsing. Maar ook wanneer je inspiratie zoekt op het gebied van hoekbaden ben je bij ons op het juiste adres. Wij helpen je graag verder, maak hier een afspraak!