Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeDouchesDouchecabines

Douchecabines15

Douchecabines van A-merken vindt u hier

Na een dag werken is het heerlijk om de dag van uw af te spoelen onder de douche. Het voordeel van een douchecabine is dat de warmte die tijdens het douchen ontstaat, niet ontsnapt. Heerlijk, na bijvoorbeeld een koude winterdag.   

Wat is een douchecabine

Een douchecabine is eigenlijk niet meer dan een omhulsel van uw doucheruimte. 

Een douchecabine bestaat uit een douche- of schuifdeur, een douchewand en indien gewenst een douchebak. 

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een douchecabine

  • De beschikbare ruimte: U kunt de grootte van uw douchecabine zelf bepalen. Kiest u voor een eenpersoons douchecabine of een dubbele. Dit is afhankelijk van uw behoefte en de beschikbare ruimte.
  • Wat voor soort deur of schuifdeur wenst u. Wanneer u weinig ruimte heeft in uw badkamer is een schuifdeur vaak ideaal. Zo hoeft u geen extra ruimte te "vergeven" voor het open en dichtdoen van de deur. Ook een pendeldeurkan een oplossing zijn. Pendeldeuren kunnen aan beide kanten worden geopend.
  • Plaatst u de douchecabine boven een douchebak, of plaatst u de cabine op de tegels. Wanneer u hygiëne belangrijk vindt adviseren wij u om te kiezen voor plaatsing op een douchebak. Het materiaal van de douchebak is namelijk vaak antibacterieel en gaat lang mee. Wanneer u kiest voor een douchecabine- en een douchebak van een en hetzelfde merk, bent u ook verzekerd dat alles naadloos op elkaar aansluit. Wanneer u uw badkamerstijl wil doortrekken in uw doucheruimte is het plaatsen van de douchecabine op uw tegels een goede optie. De doucheruimte wordt zo bijna onzichtbaar in uw badkamer wat een ruimtelijk effect geeft. Let er bij het plaatsen van een douchecabine op tegels wel op dat de oppervlakte waterpas is en dat het water goed kan wegstromen. 
  • Kiest u voor een douchecabine met of zonder een geïntegreerde douche. Wanneer u een efficiente doucher bent heeft u waarschijnlijk genoeg aan enkel de cabine.  Maar houdt u wel van wat extra luxe en comfort, dan kunt u ook kiezen voor een complete douchecabine met geïntegreerde douche. Deze cabines bevatten vaak douches met massagestralen of infraroodlichten.