U bevindt zich nu hierHomeKranen

Kranen344

Wij hebben kranen van topmerken

icon

Altijd een vestiging bij u in de buurt

icon

U heeft altijd de scherpste prijs

icon

Persoonlijk contact & advies

icon

Altijd een vestiging bij u in de buurt

icon

U heeft altijd de scherpste prijs

icon

Persoonlijk contact & advies

Het is misschien niet het eerste waaraan u denkt bij bijvoorbeeld de verbouwing van uw badkamer. Maar u kunt ook niet zonder: Kranen. Kranen zijn essentieel voor uw badkamer en fungeren daarnaast als dé kers op de taart. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. De keuze voor een kraan is dan ook niet zo 1,2,3 gemaakt.

Soorten kranen

Voor al uw kranen kunt u bij ons terecht. Wij hebben van vele topmerken een brede collectie:

  • Badkranen
  • Fonteinkranen
  • Douchekranen
  • Wastafelkranen

Waar dien ik op te letten bij het uitkiezen van een kraan?

De keuze is reuze. Om door de vele bomen het bos te kunnen blijven zien, is het raadzaam om uzelf een aantal vragen te stellen:

Welke stijl hanteer ik? Allereerst is het raadzaam om de stijl van uw badkamer vast te stellen. Houd u van strak en modern, landelijk of is praktisch comfort voor u van het grootste belang. Een aparte kraan kan net dat extra beetje glamour geven aan uw moderne badkamer of juist die moderne tough aan uw klassieke badkamer.

Mengkraan of een thermostaatkraan? Bij een thermostaatkraan regelt een ingebouwde thermostaat de watertemperatuur en kunt u de kraan met twee knoppen bedienen. Één voor de hoeveelheid water en één voor de watertemperatuur.

Inbouwkraan of opbouwkraan? De naam zegt het al, wanneer een kraan is ingebouwd is ziet u enkel de uitloop van de kraan en de bedieningspanelen ervan. De rest is allemaal in de muur verwerkt. Dit zien we tegenwoordig veel terug in de modernere badkamers. Maar ook in badkamers met een andere stijl is dit een optie die zeker het overwegen waard is.

Lage uitloop of een hoge?  Bij fontein-wastafels wordt vaak gekozen voor een kraan met een lage uitloop. Dit neemt weinig ruimte in beslag en bij een fontein hoeft u vaak enkel uw handen te wassen. Kranen met een hoge uitloop zijn zeer praktisch bij bijvoorbeeld een bad of wanneer u kiest voor een opbouw wastafel.

Veelvoorkomende kranen zijn over het algemeen de “moderne kranen”. Verbouwt u bijvoorbeeld uw badkamer met oog op een goede verkoop? Dan adviseren wij u een moderne kraan te kiezen. Deze kranen worden algemeen breed gewaardeerd, zijn goed betaalbaar en in vele uitvoeringen te verkrijgen.

Naast kranen waarbij u zelf de waterloop regelt hebben wij ook een ruime keuze in elektronische kranen. Deze zijn zeer hygiënische en waterbesparend. Ook nog eens goed voor het milieu!

Trend: inbouwkranen

Less is more. In steeds meer badkamers is de kraan, niet meer dan een buisje, ofwel een uitloop uit de muur waar water uit stroomt. Dit zien we steeds meer terug in de moderne badkamers. Maar ook in de klassieke badkamers komt dit geregeld voor. Denk aan enkel een koperen uitloop bij de wasbak of het bad. Qua montage is een inbouwkraan een iets grotere klus dan een opzetkraan. De leidingen van de kraan worden immers weggewerkt in de muur. Mede hierdoor zal ook het kostenplaatje wat hoger uitvallen dan bij een opzetkraan.

Online uw kraan bestellen

Of u nu op zoek bent naar een wastafelkraan, badkraan, douchekraan, watervalkraan of fonteinkraan, met ons brede assortiment kranen is er altijd een kraan te vinden die perfect bij u én uw budget past.

U kunt uw kraan gemakkelijk online bij ons bestellen. Vervolgens kunt uw bestelling bij de door u gekozen vestiging ophalen. Met onze vele vestigingen (interne link) is er altijd wel een vestiging bij u in de buurt.

Wenst u meer advies over kranen of een specifieke kraan? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zijn er om u te helpen.