Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeKranenHoekstopkranen

Hoekstopkranen0

Er zijn op dit moment nog geen producten aanwezig. Deze komen z.s.m. online. Excuses voor het eventuele ongemak.

Hoekstopkranen zijn niet essentieel, maar wel erg handig én praktisch in uw badkamer. Wanneer u denkt dat hoektopkranen te opzichtig en groot zijn, heeft u het mis. Tegenwoordig zijn hoekstopkranen in allerlei designs, materialen en stijlen te verkrijgen waardoor u uw wastafel of toilet nóg stijlvoller kunt laten ogen. 

Wat is een hoekstopkraan

Wij horen het u denken.. maar wat is een hoekstopkraan? Een hoekstopkraan wordt gemonteerd aan een toestel dat een kraan bedient. Denk aan een stortbak van een toilet of een wastafel. 

Het woord zegt het al. Met deze kraan kunt u tijdelijk de watertoevoer naar een plaatselijk toestel stop- of openzetten. Ook kunt u met behulp van een hoekstopkraan de straalsterkte van het water bepalen. Enkel een kwestie van helemaal open- of dichtdraaien. 

Voordelen van een hoekstopkraan

Het grote voordeel van een hoekstopkraan is dat u niet uw gehele wateraansluiting hoeft af te sluiten bij bijvoorbeeld lekkage, een defect of bij onderhoud. Doordat u met een hoekstopkraan de watertoevoer naar een bepaald toestel kunt uit- of inschakelen kunt u tijdens reparatie o.i.d gewoon gerbuik maken van uw wateraansluiting. Ideaal wanneer u een toestel een tijd niet kunt gebruiken. 

Gebruik

Hoekstopkranen worden gebruikt bij toiletten en wastafels. 

Toilet

Een hoekstopkraan wordt altijd standaard gemonteerd bij het toilet. (de stortbak). Bij een staand toilet zit de kraan vaak aan de zijkant gemonteerd. Bij een duoblik zit deze aan de onderkant vast en bij een inbouw-waterreservoir  zit de hoekstopkraan weggewerkt achter het bedieningspaneel van het reservoir. 

Wastafels

Wij adviseren om bij de aanschaf van een wastafel en toebehoren ook een hoekstopkraan te plaatsen. Dit voorkomt veel ellende bij lekkage of dergelijke. Wij hebben hoekstopkranen in vele designs en prijscategorieën waardoor er altijd wel een kraan bij zit die bij u past. 

Hoekstopkranen voor iedere badkamerstijl

Ongeacht uw smaak, hebben wij een zeer ruim assortiment hoekstopkranen van topmerken voor de aller scherpste prijs. Wij hebben hoekstopkranen van onder andere:

  • Grohe
  • Dornbracht
  • Hansgrohe

Advies over hoekstopkranen

U kunt ons altijd bereiken voor advies of vragen met betrekking tot badkamerkranen. Wij staan u graag te woord. Heeft u een vraag over een bepaald product? Ook dan kunt u contact met ons opnemen.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in één van onze showrooms door heel Nederland.