Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatie4 Stappen voor het schoonmaken van jouw badkamer

4 Stappen voor het schoonmaken van jouw badkamer

De badkamer schoonmaken en onderhouden is een hele onderneming. Maak het makkelijker voor jezelf en maak gebruik van ons handige stappenplan! In slechts 4 stappen ondergaat jouw badkamer een grondige schoonmaak beurt en geniet je weer van een brandschone badkamer.

Stap 1: De badkamer opruimen 

Een opgeruimde badkamer is het halve werk. Voordat je begint met het schoonmaken van de badkamer, is het van belang om eerst alles uit de badkamer te halen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • kleding,
  • handdoeken,
  • wasmanden,
  • zeep of andere verzorgingsmiddelen,
  • afval.

Wat daarnaast ook handig is, is om alle verschuifbare badkamermeubels uit de badkamer te halen. Zo kun je overal goed bij tijdens het schoonmaken.

Stap 2: De basis van de badkamer schoonmaken

Is je badkamer netjes en leeg? Dan heb je alle ruimte om een bezem over de vloer en het plafond te halen om al het stof te verwijderen. Werk hierbij van boven naar onder zodat je geen dubbel werk aan het doen bent. Na het vegen kun je de badkamervloer nog even dweilen voor een grondige schoonmaak.

Stap 3: Badkamermeubels schoonmaken

Neem alle badkamermeubels af met een sopje en een doekje. Doordat je badkamer helemaal leeg is geruimd gaat dit waarschijnlijk erg snel. Je zult het meeste tijd kwijt zijn aan het schoonmaken van het toilet en het bad. Heb je een bad? Vul het bad dan met een sopje van heet water en schoonmaakazijn en laat dit een kwartier inwerken. Daarna kan je het bad afspoelen met water en is het bad weer klaar voor gebruik.

schoonmaken badkamer

Stap 4: Ontkalken 

Je badkamer is nu schoon. Echter kan er kalk ontstaan in je badkamer. In kraanwater zit nu eenmaal kalk, daar is niets aan te veranderen. Daarom is het belangrijk om jouw badkamer regelmatig te ontkalken. Ontkalken doe je door ontkalk schoonmaakmiddel te spuiten op de relevante plekken. Even te laten intrekken en met heet water weg te spoelen. 

Advies bij Sanistunter

Wens je meer informatie over het schoonmaken en onderhouden van jouw badkamer? Of wil je meer inspiratie op het gebied van badkamers? Kom dan eens langs in één van onze Sanistunter vestigingen. Je kunt online alvast een afspraak maken met één van onze badkamer specialisten of gewoon even binnen lopen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine