Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatie4 tips voor een luxe toiletruimte

4 tips voor een luxe toiletruimte

Als je aan luxe in uw badkamer denkt, denkt u waarschijnlijk niet in eerste instantie aan het toilet. Toch kun je wat luxe aan je badkamer toevoegen door het toilet en de accessoires daar omheen eens flink aan te pakken. Wij geven je een aantal tips hoe je dit het best kunt doen.

1. Staand toilet of wandcloset?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw toilet, kun je kiezen uit een:

  • staand toilet
  • wandcloset, ofwel hangend toilet

Staand toilet

Een staand toilet is steviger dan een wandcloset en is verkrijgbaar in verschillende vormen en stijlen. Zo zijn er naast staande toiletten in klassieke, ronde vormen ook strakke, vierkante modellen verkrijgbaar. Ondanks deze voordelen van een staand toilet, wordt er toch vaker voor een wandcloset gekozen.

Wandcloset

Een wandcloset neemt minder ruimte in beslag dan een staand toilet en heeft een strak en modern uiterlijk. Daarnaast is het wandcloset en de ruimte daaromheen gemakkelijker schoon te maken, omdat dit toilet niet op de grond staat. Qua uiterlijk en onderhoud zorgt een wandcloset voor net iets meer luxe in uw badkamer.

2. Softclosing WC bril

Wat ook bijdraagt aan de luxe van je toilet is een softclosing WC bril. Deze WC bril valt geleidelijk en geruisloos dicht. Het toilet is hierdoor beschermd tegen schade en maakt geen lawaai meer. Dit draagt allemaal bij aan de luxe uitstraling van je toilet.

3. Waterbesparend bedieningspaneel

Milieubewuste keuzes maken hoort tegenwoordig ook bij een luxere leefstijl. Je kunt hieraan bijdragen door een toilet te kiezen met een bedieningspaneel met 2 knoppen; één waarmee je water doorspoelt en één waarmee je het spoelen afbreekt. Zo ben je goed bezig voor jezelf én het milieu.

4. Toilet accessoires

Het toevoegen van accessoires maakt een toiletruimte écht af. Een aantal voorbeelden van toilet accessoires zijn:

  • toiletborstel + houder
  • closetrolhouder
  • handdoek + haakje
  • luchtverfrisser

Let bij het kiezen van accessoires op dat deze goed bij elkaar en bij de stijl van de rest van uw badkamer passen. Daarbij kun je kijken naar vorm, kleur en materiaal. Natuurlijke materialen zijn erg modern en geven je toiletruimte en badkamer een warme en luxe uitstraling.

Inspiratie luxe toiletten

Wil je graag meer informatie over luxe toiletten en bijhorende accessoires? Kom eens langs in één van onze badkamer showrooms, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kan ook een afspraak maken bij één van onze badkamerspecialisten of telefonisch contact met ons opnemen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine