Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieBadkamer trend 2019: Urban Jungle

Badkamer trend 2019: Urban Jungle

Nederland wil steeds groener leven; niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook letterlijk groener. We halen buiten naar binnen, zo ook naar de badkamer. De Urban Jungle trend kwam al in 2018 op gang, maar de trend groeit steeds meer uit tot een echte noodzaak voor in de badkamer. Houd je ook wel van een beetje groen in je badkamer? Wij stellen je op de hoogte van de basis, de voordelen en de mogelijkheden van deze trend.

Urban what?! 

Urban Jungle, oftewel een 'stedelijk oerwoud', gaat om het creëren van een groene sfeer in een stedelijke omgeving. Het belangrijkste onderdeel van de Urban Jungle trend is niet per se groen of planten, maar licht. Een mooie lichtinval is de basis van een goede Urban Jungle badkamer. Een mooie lichte badkamer kun je creëren door de basiskleur van de badkamer wit te laten of te maken. Veel badkamers zijn al wit ingericht, dus je kan erg snel klaar zijn met de eerste stap.

Planten in je badkamer

Wat betreft het "groene" aspect van de badkamer, kun je je badkamer afmaken met groene accessoires en planten. Deze planten kunnen allerlei soorten zijn, maar het is wel belangrijk dat de planten tegen een vochtige en soms donkere ruimte kunnen.

Voordelen van planten in de badkamer

Planten in je badkamer staan niet alleen mooi, het is ook nog goed voor je gezondheid. Droge lucht en te weinig zuurstof kan leiden tot hoofdpijn of longproblemen. Doordat we, vooral in de herfst en winter, weinig buiten komen, zijn planten in huis essentieel. Planten hebben een luchtzuiverende werking, waardoor de luchtvochtigheid in huis verbeterd. Tot slot breken goede luchtzuiverende kamerplanten vieze geurtjes af.

urban jungle

Luchtzuiverende badkamerplanten zijn bijvoorbeeld:

  • Lepelplant,
  • Krulvaren,
  • Blauwvaren,
  • Calathea.

urban jungle

Maak van jouw badkamer de ultieme Urban Jungle

Wil jij ook een ware Urban Jungle stijl in je badkamer? Creeër in no-time jouw Urban Jungle badkamer met een paar simpele stappen:

  1. Zorg voor genoeg licht in de badkamer. Bij voorkeur natuurlijk licht, dus veel ramen. Als dit niet gaat, plaats dan voldoende verlichting in je badkamer. Verder is de grootste tip: houd de basiskleur van de badkamer wit.
  2. Om de badkamer een beetje op te vrolijken, kun je stukjes groen (waterdicht) behang in de badkamer plaatsen. Je kan natuurlijk ook delen van de badkamer groen verven.
  3. Plaats de accessoires in uw badkamer. Dit kan een bamboeladder als rekje voor de handdoeken, een rotan bijzettafeltje of een hoge houte kruk om de planten op te zetten zijn. Het is ook mooi om verschillende kleuren groen of verschillende tinten hout met elkaar te combineren. Ook is het leuk om een aantal mooie manden of bakken te vinden waar je de planten in kan doen.
  4. Eindelijk is het dan tijd om het echte groen in je badkamer te brengen. Vetplanten, varens en hangplanten passen helemaal binnen de Urban Jungle stijl. Het is altijd leuk om te combineren met verschillende planten. Er kan niets fout gaan op dit gebied, alles is mogelijk!

Badkamer trends bij Sanistunter

Wil je op de hoogte blijven van de laatste badkamer trends? Download dan ons gratis inspiratiemagazine hieronder of kom eens langs in één van onze badkamershowrooms bij jou in de buurt. Je kunt alvast online een afspraak maken met één van onze badkamerspecialisten. Zij kunnen je helpen met een badkameradvies op maat, gebaseerd op de trends van 2019.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine