Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieChecklist voor jouw nieuwe badkamer

Checklist voor jouw nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer inrichten is niet zomaar iets, het is gemakkelijk om iets over het hoofd te zien. Vandaar deze checklist!

1. Ventilatie in jouw nieuwe badkamer

Ventilatie staat hoog in dit lijstje omdat hier toch wel te vaak het minste aandacht aan wordt geschonken. Onterecht, vinden wij. Ventilatie zie je niet meteen, maar zonder ventilatie is jouw badkamer niet goed te onderhouden. Schimmel vormt dan sneller, spiegels beslaan sneller en onderhoud kost meer werk. Bespaar daarom nooit op ventilatie alleen omdat het niet direct zichtbaar is!

2. Verlichting

Ook verlichting is niet vaak de favoriet om te regelen bij het inrichten van een nieuwe badkamer. Maar ook verlichting is bepalend voor de uitstraling van de badkamer. Vooral natuurlijk licht is een belangrijke factor in de ruimtelijkheid van jouw badkamer. Het is hier de truc om de juiste combinatie tussen genoeg licht en genoeg privacy. Dit kan nog best een lastige beslissing zijn. Wij raden je daarom aan om een 3D-tekening te laten maken in onze showroom. Zo weet je zeker dat je tevreden bent met het resultaat.

natuurlijk licht badkamer

Het natuurlijke licht is aan te vullen met verlichting in de badkamer. Ook hier is het belangrijk dat je verlichting kiest dat waterbestendig is en geheel aan jouw wensen voldoet. Ook hiervoor raden wij jou aan jouw keuzes op voorhand te bespreken met een badkamerexpert.

3. Toilet in de badkamer?

Heb je er al over nagedacht of je een toilet in jouw nieuwe badkamer wilt? Het hebben van twee toiletten in huis kan handig zijn, met name als je met een groot gezin bent. Maar als jouw badkamer erg klein is, kan een badkamer zonder toilet ook heel ruimte besparend zijn. Noteer alle voor en nadelen voor jou en bekijk van te voren wat nu echt de beste keuze voor jou is!

4. Badkamer stijl

De badkamer stijl van jouw badkamer is bepalend voor de sfeer. Denk dus van te voren na over welke stijl je voor je ziet en ga dan pas bijpassende meubels en accessoires kopen. Anders kan het namelijk zo zijn dat je later spijt krijgt van een aankoop. Een aanrader is om bijvoorbeeld een Pinterest bord te maken van de sfeer die je graag in jouw badkamer terug wilt zien. Dit helpt ook om jezelf hou vast te geven tijdens het winkelen. Opzoek naar inspiratie? Bekijk onze inspiratieborden.

badkamer stijl

Jouw nieuwe badkamer vind je bij Sanistunter

Wil je meer inspiratie opdoen of twijfel jij hoe je jouw nieuwe badkamer het best kunt inrichten en wens je deskundig advies? Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale badkamer al in gedachten? Vraag dan in één van onze badkamer showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine