Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDe betonlook; Trendy en stoer

De betonlook; Trendy en stoer

Ben je, je aan het oriënteren op nieuwe badkamer tegels of badkamer stijlen? Doe dan zeker ook informatie op over de betonlook in de badkamer. De betonlook is stoer, strak en past goed binnen de industriële en moderne badkamer stijl. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder voor de mogelijkheden!

De basis als betonlook

De betonlook is niet altijd van beton gemaakt. Je kunt beton tegenwoordig nabootsen met verschillende materialen. Zo heb je bijvoorbeeld:

   • Beton cire: Beton cire, of ook wel beton stuc, is een hele gemakkelijke en goede keuze voor de betonlook. Dit mengsel van cement en kunsthars kan aangebracht worden op (bijna) ieder oppervlak. Ook kun je variëren in de kleur. Een rode- of zandkleur is ook mogelijk. Daarnaast is de beton cire geheel waterdicht nadat er een speciale coating overheen is gegaan.

betonlook

   • Betonlook tegels;Dit zijn tegels die de betonlook nabootsen. Deze tegels zijn verkrijgbaar in allerlei maten en vormen. Dat is een groot voordeel, je bent op die manier niet beperkt in de vorm en soort tegel die je kiest. 
   • Beton: Het is mogelijk om voor gepolijst beton in de badkamer te kiezen. Dit is super duurzaam, sterk en goed schoon te maken. Echter is beton wel vocht doorlatend, in de douche kies je dan voor een andere optie, bijvoorbeeld beton cire.

Combineren met beton

In een betonnen badkamer worden de donkere kleuren van het beton vaak gecombineerd met licht badkamer meubilair of witte accessoires. Deze kleurencombinatie zorgt voor een prachtig contrast en een unieke uitstraling in jouw badkamer. 

Wil je meer informatie over het combineren van de betonlook? Bekijk ons inspiratiemagazine voor voorbeelden van prachtig ingerichte badkamers. Ook kun je ons informatie blogs bekijken, een overzicht van ons blog aanbod zie je hier!

Prijs van de betonlook

De prijzen van de betonlook hangen af van allerlei componenten, denk bijvoorbeeld aan:

   • Moeilijkheidsgraad van de oppervlakte;
   • De oppervlakte in m2;
   • Keuze beton cire, gepolijst beton en betonlook tegels.

Gemiddeld ligt de prijs van beton cire tussen de 80 en 140 euro per m2. Tegels zijn een stukje goedkoper deze liggen gemiddeld tussen de 15 en 40 euro per m2. Dit is erg afhankelijk van de grote tegel die je kiest. Vergeet niet dat je voor dit bedrag alleen de tegels koopt, ze moeten ook nog gelegd worden!

Kom langs bij Sanistunter!

Wil je graag meer informatie over de betonlook of zou je graag deskundig en persoonlijk advies krijgen? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Je kunt ook een afspraak maken bij een vestiging bij jou in de buurt. Voor extra informatie kun je natuurlijk altijd ons gratis inspiratiemagazine downloaden.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine