Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDe juiste tegels voor jouw badkamer!

De juiste tegels voor jouw badkamer!

Een nieuwe badkamer plaatsen in een nieuwe of bestaande woning, begint altijd bij het uitkiezen van de tegels. Hiermee vorm je de basis van je badkamer, dit isd us een belangrijke keuze waar ook een aantal afwegingen in te maken zijn. Wij noemen hier een aantal punten waar je let als je nieuwe badkamer tegels uitkiest.

Wel of geen vloerverwarming?

Voordat je tegels plaatst, is het goed om te bedenken of je graag wel of geen vloerverwarming in jouw badkamer zou willen. Zodra de tegels zijn gelegd, is het hiervoor namelijk te laat. Vloerverwarming is heerlijk voor tijdens de winterdagen maar vloerverwarming werkt niet even goed met materialen zoals hout en laminaat en ook met lak moet je oppassen. Ook is vloerverwarming wat prijziger dan een radiator.

badkamer tegels

Wand- en vloertegels

Badkamer tegels kunnen onderverdeeld worden in twee typen:

  • wandtegels
  • vloertegels

Wandtegels zijn zachter en dunner dan vloertegels en kunnen daarom nooit op de vloer geplaatst worden. Vloertegels kunnen echter wél op de wand geplaatst worden. Dit geeft een speciaal effect en is de laatste jaren steeds meer een trend geworden. Reken bij het plaatsen van vloertegels aan de wand wel op iets meer werk; vloertegels zijn dikker en zwaarder dan wandtegels en dienen met een sterkere lijmsoort te worden geplaatst.

Tip: Heb je tegels gevonden die snel glad worden? Doe dan een laagje antislip coating over je badkamer tegels heen! 

Verschillende effecten van badkamer tegels

Kleur: Door gebruik te maken van kleur, kun je bepaalde effecten in jouw badkamer creëren. Als je bijvoorbeeld voor lichte kleuren kiest, dan lijkt de ruimte groter. Deze kleurcombinatie is ideaal als je een kleine badkamer hebt. Als je een grote badkamer hebt kun je ook kiezen voor donkere kleuren. Goede verlichting zorgt hierbij voor het mooiste eindresultaat.

Grootte: In een grote badkamer kun je uitstekend gebruik maken van grote tegels. Deze benadrukken zo het grote oppervlak. Bij een kleine badkamer kun je daarentegen juist beter kiezen voor een strakke egale vloer. Hierdoor wordt jouw badkamer optisch een stuk ruimer.

badkamer tegels

Plaatsing: Als je een erg smalle badkamer hebt, is het een optie om de wandtegels liggend te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat jouw badkamer optisch breder lijkt. Staande wandtegels zorgen ervoor dat je badkamer juist hoger lijkt.

Advies over badkamer tegels?

Wil je graag meer informatie over badkamer tegels of wil je deskundig en persoonlijk advies ontvangen? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland. Je kan ook een afspraak maken bij een vestiging bij jou in de buurt. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine