Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDe meest ideale badkamer indelingen

De meest ideale badkamer indelingen

Heb je een nieuwe badkamer of wil je gaan renoveren? Dan is het belangrijk om te weten welke indeling je gaat gebruiken voor jouw badkamer. In de badkamer zijn veel verschillende indelingen mogelijk en de ideale indeling is voor iedere badkamer verschillend. Aspecten die bij jouw ideale badkamer komen kijken zijn bijvoorbeeld:

 • Het budget,
 • Welke badkamermeubels je wenst in jou badkamer,
 • Hoe groot de oppervlakte van de badkamer is,
 • Welke sfeer je wilt uitstralen in de badkamer.

Er zijn dus genoeg punten waar je over na kunt denken. Vandaar dat wij je te hulp schieten met een aantal van de meest ideale indelingen in bepaalde badkamer situaties.

Kleine badkamer

De meeste badkamers zijn kleinschalig ten opzichte van de andere kamers in een huis. Het is dan de truc om de badkamer zo efficiënt en ruimtelijk mogelijk in te richten. Een aantal tips om jouw badkamer ruimtelijk in te delen zijn:

 • Als het toilet in een andere kamer past, laat deze dan uit de badkamer. Dit scheelt veel ruimte.
 • Als het toilet wel in de badkamer moet, overweeg dan een zwevend toilet. Dit laat meer vloer bloot en daardoor oogt de badkamer groter.
 • Een bad past meestal niet in een kleine badkamer. Je kan de bad/douche combinatie wel overwegen.
 • Probeer een kleine wastafel met een hoge kraan, dit geeft een ruimtelijke sfeer.
 • Als je lichte en frisse kleuren gebruikt in jouw badkamer zorgt je ervoor dat de badkamer groter oogt dan deze daadwerkelijk is.

Gezinsbadkamer

Deel je de badkamer met jouw gehele gezin? Dan is het vaak druk in de badkamer, daar kun je ook rekening mee houden als je de badkamer indeling bepaald. Waar je bijvoorbeeld over na kunt denken is:

 • Probeer een zo groot mogelijke ruimte te creëren tussen bad meubelen en de wastafel. Dit zorgt voor meer loopruimte, waardoor jij en je gezin niet hoeven te dringen in de badkamer.
 • Overweeg meerdere wastafels en/of spiegels in de badkamer, op deze manier kunnen meerdere gezinsleden tegelijk gebruik maken van de badkamer.

Badkamer met schuin dak

Een badkamer met een schuin dak kan een uitdaging zijn maar is op heel veel manieren op te lossen. Het schuine gedeelte van de badkamer is bijvoorbeeld heel praktisch te gebruiken voor badkamer kastjes of zelfs voor een ligbad. Een ligbad is al helemaal optimaal als er in uw schuine dak een dakraam zit. Geniet van een heerlijk bad terwijl je naar de sterrenhemel kijkt!

Alle badkamerindelingen in één winkel

Heb je advies nodig voor een badkamer indeling die bij jouw situatie past? Kom dan langs in één van onze showrooms. Hier staat een badkamerspecialist voor je klaar om je te adviseren. Dit doen wij onder andere door middel van een 3D-tekening. Zo zie je precies hoe jouw nieuwe badkamer eruit gaat zien. Je kan altijd binnen stappen of alvast online een afspraak maken.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine