Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDe milieu bewuste badkamer: Duurzame doucheruimte

De milieu bewuste badkamer: Duurzame doucheruimte

Het is heel normaal om iets meer te letten op het water- en energieverbruik in de badkamer. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook jouw portemonnee profiteert ervan. In dit inspiratieblog helpen wij jou met besparen. Sommige tips kun je direct toepassen zonder er iets voor te hoeven aan te schaffen. Profiteer dus snel!

Bespaar gemakkelijk

De makkelijkste maar ook direct minst populaire oplossing is: douche minder lang. Het is ontzettend simpel en kan veel water besparen. Veel Nederlanders staan onnodig lang onder de douche, gemiddeld maar liefst 9 minuten per dag. Dat lijkt niet heel lang maar als iedereen slechts 5 minuten per dag doucht bespaart ieder huishouden 15.000 liter water en 60 m3 gas. Dat is winst voor jouw portemonnee (ongeveer 70,- euro per jaar) én voor het milieu! 

duurzame doucheruimte

Tip: Vind je 4 minuten minderen te veel? Begin dan eens met één minuut. Als iedereen een minuut minder lang doucht scheelt dit al 6.000 liter water per huishouden per jaar. 

Gebruik natuurlijke producten

Natuurlijke verzorgingsproducten zijn vaak beter voor je huid en beter voor moeder natuur. Zeep komt namelijk in het riool terecht. Sommige (vloeibare) zepen zijn moeilijk afbreekbaar en daarom vervuiling voor het oppervlaktewater. Daarnaast doe je veel langer met een blok zeep dan vloeibare uit een fles! 

duurzame doucheruimte

De waterbesparende douchekop

Met de waterbesparende douchekop bespaar je, zonder dat je het doorhebt, tot wel 40% water. Een waterbesparende douchekop, of ook wel 'spaardouchekop' genoemd, kan doormiddel van de toevoeging van lucht het gevoel van een volle douche geven. De meest zuinige douchekop verbruikt maar 6 liter water per minuut (een gewone douchekop verbruikt gemiddeld 10 tot 13 liter per minuut). Als je zo'n douchekop aanschaft kan je dat per gezinshuishouden ongeveer 160,- euro per jaar besparen. De aanschaf van die douchekop heb je er dus binnen no-time uit!

Duurzame doucheruimte bij Sanistunter

Zo zie je maar. Zelfs door middel van kleine veranderingen help je al mee aan een beter milieu. Daarnaast zijn de tips ook nog eens positief voor de inhoud van jouw portemonnee! Het is sowieso een goed idee om na te denken over de mogelijkheden in jouw doucheruimte. Heb je hulp nodig bij het verduurzamen van jouw doucheruimte? Geen probleem! Kom langs bij een Sanistunter vestiging of maak alvast een afspraak en vraag één van onze doucheruimte specialisten naar de duurzame opties voor jouw badkamer. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine