Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieDouchecabine of inloopdouche in jouw badkamer?

Douchecabine of inloopdouche in jouw badkamer?

Douches zijn er in vele soorten en maten, maar welke is geschikt voor jouw badkamer? Kies je voor een inloopdouche of een douchecabine? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rij! 

Voor en -nadelen van een inloopdouche

  • Voordeel: Een inloopdouche is een douche die niet afgesloten is door een (schuif)deur). Hierdoor kun je gemakkelijk de ruimte betreden, ook wanneer je minder mobiel bent. Je hebt geen last van hoge opstapjes of deuren.
  • Voordeel: Daarnaast is een inloopdouche een zeer gewilde optie vanwege de moderne en strakke uitstraling. 
  • Voordeel: Tot slot is een inloopdouche gemakkelijk in onderhoud. Zo hoef je minder voegen en rubber schoon te maken. 
  • Nadeel: Het spatwater van het douchen wordt maar beperkt tegengehouden. Je zal daarom merken dat je je badkamer na het douchen zal moeten droogmaken. 
  • Nadeel: De warmte verdwijnt sneller in een open doucheruimte omdat deze dus niet is afgesloten. Je krijgt hierdoor in de rest van de badkamer sneller last van beslagen wanden en spiegels. 

inloopdouche

Voor en -nadelen van een douchecabine

Dan de douchecabine, iets voor jou?

  • Voordeel: Een douchecabine kan in tegenstelling tot de inloopdouche wel worden afgesloten via een douchedeur. Je hebt hierdoor geen last van spatwater in de rest van de badkamer. Dit scheelt droogmaken!
  • Voordeel: Daarnaast is een douchecabine zowel budgetproef als ruimtebesparend. Er bestaan douchecabines in alle soorten, vormen en maten en ze zijn er dus ook voor kleinere badkamers. Een inloopdouche neemt vaak wat meer ruimte in beslag.
  • Nadeel: Onderhoud. Een douchecabine heeft namelijk meer voegen en rubber dat schoongemaakt moet worden. Ook zal je regelmatig de douchedeur moeten ontkalken om deze netjes te houden. 

douchecabine

Wat past bij jou? Vraag het Sanistunter!

Ben je er uit wat voor doucheruimte het best in jouw badkamer past? Kom dan eens langs in de showroom om inspiratie op te doen. Ook wanneer je graag advies op maat ontvangt ben je van harte welkom! Onze badkamerspecialisaten denken graag met je mee. Maak online een afspraak in één van onze showrooms in Nederland.

Wij zijn jouw specialist omtrent badkamers. Heb je jouw ideale badkamer al in gedachten? Vraag dan in één van onze badkamer showrooms om een gratis 3D ontwerp

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine