Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieEen Sunshower voor jouw badkamer?!

Een Sunshower voor jouw badkamer?!

De Sunshower zorgt ervoor dat jij het hele jaar door de effecten van zonlicht ervaart. Je dagelijkse doucheritueel wordt een nieuwe ervaring door de combinatie van infrarood en laag gedoseerd UV-licht. In dit blog geven wij je alle informatie over de Sunshower.

De warmte van infrarood werkt ontspannend en zorgt voor een verbetering van de bloedcirculatie, waardoor rug-, nek- en reumatische klachten en bovendien spierpijn verminderen. Het UV-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D, zorgt voor een verbeterd immuunsysteem, verhoogt het energieniveau en geeft je een gezonde teint. Of in andere woorden: jezelf fitter, vitaler en energieker voelen dankzij een product van hoogwaardige kwaliteit, waardoor je elke dag begint met nieuwe energie.

UV-licht

Een groot deel van de bevolking (70%) in landen waar de zon minder schijnt, zoals in Europa, heeft in de winter een vitamine D tekort. Vitamine D krijgt men 80% uit zonlicht en 20% uit voeding. Van oktober tot en met maart is het door de stand van de zon niet mogelijk om in (Noord)-Europa, vitamine D uit zonlicht te verkrijgen. Bij het gebruik van het laag gedoseerde UV-licht van de Sunshower wordt in de winter, bij minimaal 30 minuten per week, een verdubbeling van het vitamine D niveau bereikt. De natuurlijke aanmaak van vitamine D zorgt voor een verhoging van de weerstand, bevordert de calciumopname en draagt bij aan de ontwikkeling en het behoud van de spierfunctie.

Bovendien kan Sunshower de huid op een verantwoorde manier voorbereiden op de zomerzon. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt er pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker, met als gevolg dat de UV-stralen van de zomerzon minder diep de huid in kunnen dringen. Dit is een natuurlijk mechanisme van de huid om zich te beschermen tegen de zon. De huid is dus én beter beschermd én je krijgt een gezonde teint.

Infrarood

De korte golf infrarood van Sunshower dringt diep door in de huid, waardoor het lichaam opwarmt wat een positief effect heeft op diverse delen in ons lichaam. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur, evenals de hartslag en de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling wat zorgt voor een snellere afvoer van afvalstoffen en een verhoging van de aanvoer van zuur- en bouwstoffen. 

Sanistunter de badkamerspecialist

Heb je vragen of wil je meer weten over een Sunshower voor in jouw badkamer? Twijfel niet langer en kom langs in een Sanistunter vestiging naar keuze. Wij helpen je graag met persoonlijk en deskundig advies. Je kunt ook een afspraak maken met één van onze badkamerspecialisten of contact opnemen met één van onze vestigingen.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine