Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHoe ga je om met een badkamer met schuin dak?

Hoe ga je om met een badkamer met schuin dak?

In Nederland zijn er veel huishoudens die een schuine wand in hun badkamer hebben. Dit kan handig zijn, vooral als deze over een dakraam beschikt, dit zorgt voor veel natuurlijk licht in de badkamer. Maar het kan ook tot ergernissen leiden, vooral als je niet heel veel ruimte hebt. Een schuine wand zorgt namelijk ook voor een plek in de badkamer waar je niet zoveel mee kunt. Wij geven je tips voor het inrichten van jouw badkamer met schuin dak.

Een badkamer met schuin dak: Algemene tip

Een schuin dak in de badkamer neemt veel ruimte in beslag. Je bent dus op zoek naar manieren om jouw badkamer slim in te delen en groter te laten lijken. Dan is het handig om de ruimte die je hebt allereerst op te meten en uit te laten schetsen. Laat in onze showrooms een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp maken zodat je duidelijk kunt zien wat je kunt met de ruimte die je hebt. Vanaf daar kun je doorwerken naar een indeling die werkt voor jou!

Plaats een bad

Je kunt de ruimte het beste benutten door een bad onder het schuine dak te plaatsen. Een bad is een plek om te liggen, dat combineert dus heel goed met het schuine dak. Daarnaast kun je met een dakraam, jouw bad ook nog eens zeer romantisch onder de sterrenhemel nemen. badkamer met schuin dak

Plaats een douche

Mocht je geen ruimte hebben voor een bad, dan is het met een iets hoger schuin dak ook mogelijk om uw douche op het schuine gedeelte te plaatsen. Het is dan wel verstandig om de douche op een hoog punt te installeren. Met behulp van nissen kan het schuine dak in de badkamer dan gebruikt worden om badspullen op te bergen.

Plaats een badmeubel

Je kunt de ruimte onder de schuine wand natuurlijk ook voor heel wat anders benutten. Denk bijvoorbeeld aan een praktische kastruimte waar je handdoeken, washandjes en toiletpapier kunt bewaren. Ben je niet heel erg lang? Dan kun je ook denken aan een wastafel die iets lager is gepositioneerd. Dit kan vaak alleen als het schuine dak zich redelijk hoog bevindt.

badkamer met schuin dak

Advies over jou badkamer schuin dak

Heb je persoonlijk advies nodig over jouw badkamer met schuin dak? Twijfel dan niet langer en kom langs in één van onze Sanistunter vestigingen. Je kunt online alvast een afspraak maken met één van onze badkamer specialisten of gewoon even binnen lopen. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine