Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieHout in de badkamer; is dat iets voor jou?

Hout in de badkamer; is dat iets voor jou?

Ga voor natuurlijk, ga voor hout in de badkamer! Hout is een wat lastiger materiaal om mee te werken maar het eindresultaat is prachtig!  Vragen die al snel rijzen als men kiest voor hout in de badkamer zijn: Kan dat wel, hout in de badkamer? Jazeker, is het antwoord. Dat kan prima! Let alleen wel op de volgende aspecten:

  • Het type hout
  • De hoeveelheid hout
  • De afwerking
  • Het onderhoud

Houtsoort

Niet al het hout kan even goed tegen water, kies daarom sterk hout die daar redelijk goed tegen kan. Voorbeelden van houtsoorten die goed werken in de badkamer zijn: Teakhout, Jatoba, Iroko, Merbau en Bamboo.

badkamer hout

Genoeg opties dus om hout in jouw nieuwe badkamer te verwerken. Deze houtsoorten zijn niet water resistant maar kunnen best tegen een laagje water zonder dat ze gaan rotten.

De hoeveelheid hout in de badkamer

Kijk van te voren naar de gewenste hoeveelheid hout. Wil je een volledig houten badkamer inclusief vloer en badkamermeubels of wil je slechts een aantal aspecten van de badkamer van hout. Dit scheelt in de keuze van hout. Kies je enkel voor een meubel dat niet vaak nat wordt dan kun je kiezen uit een breder assortiment aan hout. 

De afwerking van het hout

Om hout goed te behouden binnen de vochtige omgeving van de badkamer moet het meubel of de vloer/wand worden afgewerkt. Dit kan op twee manieren:

  • Geolied hout: Geolied hout is de meest natuurlijke vorm van afwerking. Het hout voelt natuurlijk aan en heeft zijn natuurlijke uitstraling. Is het laagje olie beschadigd dan neemt het hout wel weer water op wat resulteert in vlekken. Dat is zonde, het goed droogmaken van het hout blijft dus van belang.
  • Afwerking lak of vernis: Hout met lak of vernis is wat glanzender en daarom minder natuurlijk. Echter heb je hier minder omkijken naar omdat de lak het hout volledig beschermt tegen water.

Het onderhoud van een houten badkamer

Hout is een materiaal dat leeft. Daarom blijft, hoe goed de afwerking van het hout ook is, onderhoud super belangrijk. Zorg dat het hout genoeg ventilatie mogelijkheden krijgt. Al dan wel door een ventilatiesysteem of open staande ramen. Doe je dit niet? Dan kan het hout na enige tijd minder mooi worden.

Badkamers van Sanistunter

Of je nu kiest voor een badkamer met hout of niet, Sanistunter is jouw badkamer specialist met iedere week prachtige aanbiedingen. Ben je toch nog niet helemaal overtuigd of je een houten badkamer wilt? Of zoek je deskundig advies? Kom langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland of maak een afspraak!  

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine