Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieKeramiek: Onmisbaar in de badkamer

Keramiek: Onmisbaar in de badkamer

Keramiek is veruit het meest gekozen materiaal voor in de badkamer. Maar wat is het precies en waarom is het zo populair? In dit inspiratie blog helpen wij jou bij het uitzoeken of keramiek ook in jouw badkamer thuishoort! We bespreken de voordelen, nadelen en mogelijkheden. Lees snel verder!

Wat is keramiek?

In de badkamer wereld spreken we bij keramiek vaak van wit aardewerk met een glazuurlaag. Keramiek is goed in warmte vast houden, is gemakkelijk in onderhoud, gemakkelijk schoon te maken en behoudt zijn kleur. 

keramiek

De voordelen op een rij

Zoals al eerder gezegd is keramiek een materiaal dat super populair is. Dit komt doordat zij het materiaal is met de meeste voordelen. Wij sommen ze even voor je op.

  • Makkelijk in onderhoud en schoon te maken: Keramiek kan goed tegen chemicaliën en is door haar gladde oppervlak gemakkelijk in een veeg schoon te maken. 
  • Wit: Dit materiaal is wit en glazend, dat is iets wat je in de meeste badkamers terug ziet komen. Keramische tegels zijn daardoor erg populair als basis voor de badkamer.
  • Veel mogelijkheden: Met keramiek kun je veel kanten op, er bestaan keramische tegels maar ook in badmeubelen kan keramiek heel goed terug komen.
  • Duurzaam: Ten slotte gaat keramiek zeer lang mee, super duurzaam dus. Je hoeft jouw badkamer niet snel te vervangen, fijn voor het milieu en voor jou!

keramiek

De nadelen op een rij

Ondanks de populariteit bestaan er ook een aantal nadelen aan keramiek. 

  • Ronde vormen: Keramiek is niet heel strak maar komt meestal voor in rondere vormen. Denk hierbij aan ronde waskommen en een rond afgewerkt bad. Gelukkig zijn deze badmeubelen sowieso vaker wat ronder.
  • Eentonig: Doordat bijna alle badkamers keramische aspecten hebben is de uitstraling niet uniek. Wij raden dan ook aan veel te combineren met andere materialen en kleuren. 

Alle mogelijkheden met keramiek

Zoals als even kort opgenoemd in de voordelen kun je veel kanten op met keramiek. Keramische tegels zijn heel populair, maar vergeet niet dat de meeste toiletten, wastafels, baden en waskommen ook gewoon van keramiek zijn!

Advies van Sanistunter

Twijfel jij over het materiaal in jouw badkamer en wens je deskundig advies? Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale badkamer al in gedachten? Vraag dan in één van onze badkamer showrooms om een gratis 3D ontwerp

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine