Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieKranen en wastafels; de perfecte combinatie

Kranen en wastafels; de perfecte combinatie

Een badkamer inrichten is al lastig genoeg; het is makkelijk om de kleine dingen over het hoofd te zien. Hoe combineer je bijvoorbeeld een kraan met de bijpassende wastafel? De keuze is zo groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hebben wij voor jou de volgende punten op een rijtje gezet.

Soorten wastafels en kranen

Er zijn verschillende soorten wastafels, die allemaal hun eigen unieke aspecten hebben:

  • Inbouwwastafel; deze is ingebouwd in een wastafelblad en ziet er strak uit.
  • Opbouwwastafel; de opbouwwastafel is gebouwd op een wastafelblad. Hierdoor komen de vorm en kleur goed tot hun recht.
  • Vrij hangende wastafel; deze wastafel is bevestigd aan de muur zonder meubel. Bij deze wastafel komt geen opbergmogelijkheid en zorgt voor een ruimtelijke uitstraling.

Verder zijn er twee soorten kranen:

  • Inbouwkraan: een inbouwkraan is ingebouwd in de muur. De inbouw kraan is erg hygiënisch maar lastig te vervangen.
  • Uitbouwkraan: een uitbouwkraan is gevestigd aan de wastafel of aan het meubel onder de wastafel.

De keuze is geheel persoonlijk. Het is dus belangrijk om te weten wat voor soort wastafel en kraan bij jou en je badkamer past.

kraan en wastafel

Trends

Een wastafel die nu overal te zien is, is de opbouwwastafel. De voorkeur vorm voor de meeste mensen is rond, toch zijn ze ook te vinden in ovale en vierkante vormen. Deze wastafels hebben vaak een natuurlijke uitstraling, ze zijn bijvoorbeeld van marmer of steen.

De meest populaire kraan is op dit moment de strakke, trendvolle, ingebouwde kraan. Echter is het belangrijk dat je de kraan en wastafel goed afstemt met de rest van jouw badkamer. Het gaat immers om het totaal plaatje.

Algemene tips

  • Matchen: Zorg dat de kleur van de wastafel goed past bij de rest van de badkamer. Heb je bijvoorbeeld marmeren aspecten in jouw badkamer, laat dit dan terug komen in de wastafel.
  • Stijl: Bedenk van tevoren welke stijl je het meeste aanspreekt. Ga je voor klassiek, romantisch, strak of modern. Wastafels en kranen zijn te vinden in alle stijlen.
  • Aansluiting: Een wastafel en kraan vormen samen een geheel. Het is dus belangrijk dat de stijlen, kleuren en vormen op elkaar aansluiten.

Meer advies of inspiratie?

Benieuwd welke wastafel en kraan combinatie in jouw badkamer past? Of heb je hulp nodig bij het combineren? Neem dan telefonisch contact met ons op of maak een afspraak bij één van onze badkamerspecialisten. Je kan natuurlijk ook altijd langskomen in één van onze showrooms, of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine