Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieMarmer in de badkamer

Marmer in de badkamer

Marmer in de badkamer is nu erg populair en dat is niet voor niets. Marmer geeft een moderne, stijlvolle en minimalistische look aan je badkamer. Marmer is een natuursteen die luxe uitstraalt en een fijne sfeer aan je badkamer geeft. In deze inspiratie blog vertellen wij je hoe je marmer kunt onderhouden. Geven wij informatie in wat voor soorten marmer er zijn en hoe je dat in je badkamer kunt verwerken.

Marmer soorten

Er zijn meer dan duizend unieke soorten marmer. En elk soort heeft zijn eigen kleurenpalet, daarmee kan marmer in vrijwel iedere badkamerstijl terugkomen. Naast diverse kleuren kan marmer ook sterk in patronen verschillen. Zo kun je kiezen voor een gewolkt of een geaderd patroon. Waarbij marmer in zowel een luxe als een traditionele badkamer past. 

marmer badkamer

Hieronder hebben een paar van de meest gekozen marmerkleuren op een rijtje gezet.

Zwart marmer. Dit is heel stijlvol en past over het algemeen het beste in het interieur van een badkamer. Ook is zwart marmer uitermate geschikt als badkamer tegel.

Wit marmer. Dit marmer wordt gekenmerkt door zijn heldere witte kleur en donkergrijze aderen, dat dwars door het oppervlakte heen loopt. Deze marmer is perfect voor strakke stijlen in de badkamer.

Crème marmer. Wil je echt een mooie warme en klassieke uitstraling in jouw badkamer? Ga dan voor crème marmer. Dit is uitermate geschikt als vloer of wandbekleding aan de muur, maar ook als wasbak staat dit prachtig in jouw badkamer.

Tips marmer onderhouden

Tip 1: Zorg ervoor dat je de juiste reinigingsmiddelen hebt. Het natuursteen is zeer krasgevoelig dus gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen en gebruik geen ruwe sponzen of schuursponsjes. Gebruik een wollige- of microvezeldoek of een zachte spons. Hiermee kun je het natuursteen goed schoonmaken en voorkom je dat je krassen maakt.

Tip 2: Kalkaanslag is wat je altijd tegenkomt in een badkamer. Bij natuursteen ontwikkeld zich vooral rondom de kranen en douchekoppen kalkaanslag. Zorg dat je op die plekken extra goed schoonmaakt.

Tip 3: Marmer is een absorberend materiaal. Probeer dus als je iets morst dit zo snel mogelijk op te ruimen. Doe je dit niet, dan heb je vaak kans op vlekken of verkleuringen in het marmer. Heb je echter een hardnekkige vlek? Probeer dit dan schoon te maken met een beetje waterstofperoxide. (Let wel op, alleen met licht marmer doen, het kan het materiaal namelijk verkleuren).

Tip 4: Impregneer het marmer, zodat je veel vlekken en vervuiling kan voorkomen. Wil je meer informatie over deze mogelijkheden? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We helpen je graag. 

marmer badkamer

Sanistunter de badkamerspecialist

Bij Sanistunter zijn wij experts op het gebied van badkamers en badkamer styling. Wil je graag advies of denk je aan een nieuwe badkamer? Maak dan nu een video of thuisafspraak. Onze badkamerspecialisten helpen je graag.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine