Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieMooie badkamer met duurzame materialen

Mooie badkamer met duurzame materialen

Het is tegenwoordig erg belangrijk om de duurzaamheid van jouw badkamer te verbeteren en zo de milieu impact van het huishouden te verminderen. Ben je dus toe aan een nieuwe badkamer? Dan is het ook belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken. Wij geven je graag informatie over deze materialen.

Natuursteen is niet voor niets een van de meest populaire materialen voor in de badkamer. Natuursteen is een natuurlijk product en ook nog erg sterk. Maar natuursteen is ook ideaal in combinatie met vloerverwarming, omdat natuursteen een goede warmtegeleider is, zo is het ideaal als vloertegel. Maar dit materiaal kan ook heel goed als wandtegel gebruikt worden!

Met natuursteen is het wel van belang om het regelmatig schoon te houden. Dit doe je met een zachte en natuurlijke reiniger. Schoonmaakmiddelen als ontkalker zijn te agressief voor dit materiaal en kunnen het beschadigen.

Keramiek zie je heel vaak terugkomen in de badkamer! Dit komt voornamelijk omdat keramiek een ruim assortiment heeft aan producten, maar ook omdat het een van de voordeligste materialen is. Het is dus ook nog eens erg fijn voor je portemonnee! En omdat het assortiment zo ruim is kan in heel veel verschillende badkamerstijlen gebruikt worden. Het is een robuust en sterk materiaal. Vergeleken met natuursteen is dit een van de meest onderhoudsvriendelijke opties! En het is goed bestand tegen vlekken en krassen.

Tip: Wil je keramiek tegels op de vloer? Combineer dit dan met vloerverwarming, keramiek kan namelijk snel koud aanvoelen.

Ben je fan van de look die natuursteen heeft, maar wil je niet te veel tijd aan het onderhoud besteden? Dan is het mogelijk om keramische tegels met een natuursteen look aan te schaffen. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met een van onze badkamerspecialisten!

Tips om energie te besparen in de badkamer?

Naast natuurlijke materialen is het ook belangrijk om te kijken naar het energieverbruik in de badkamer. Wij helpen je graag met wat korte tips:

  • Gebruik led-verlichting in de badkamer. Hiermee verbruik je minder energie, en het gaat langer mee. Goed voor het milieu en je portemonnee.
  • Schaf apparatuur aan met een A+++ label en maak gebruik van een tijdsregelaar. Zo verbruik je niet de hele dag energie, maar alleen wanneer dit nodig is.
  • Zorg voor een goede ventilatie. Een goed geventileerde droge ruimte is immers beter te verwarmen dan een vochtige ruimte. En het voorkomt dat er vochtaanslag of schimmels in de badkamer komen.

Tip: Wil je ook weten hoe je naast energie, ook veel water kunt besparen in de badkamer? Lees dan ons blog!

Duurzame materialen bij Sanistunter

Heb je behoefte naar meer tips, of wil je advies over de juiste producten of materialen om zo jouw badkamer duurzamer te maken? Maak alvast een afspraak online of neem telefonisch contact met ons op. Wil je thuis alvast wat meer inspiratie opdoen? Klik door naar onze andere inspiratieblogs

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine