Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieNatuursteen of keramische tegels in jouw badkamer?

Natuursteen of keramische tegels in jouw badkamer?

Natuursteen of keramische tegels? Het is een kwestie van smaak! Toch zijn er best een aantal voor- en nadelen bij beide soorten waar je misschien zelf nog niet over na had gedacht. Wij hebben de belangrijkste even voor je opgesomd zodat je een goede keuze kunt maken voor jouw badkamer! 

Keramische tegels: de voordelen

Keramische tegels zijn gemaakt van klei en zand en worden gevormd tot een tegel. Dit brengt bepaalde voordelen met zich mee. 

  • Doordat keramische tegels niet rechtstreeks uit de natuur komen zijn ze in veel verschillende variaties te verkrijgen. 
  • Daarnaast zijn keramische tegels ontzettend duurzaam, ze kunnen jaren mee en blijven er goed uit zien zonder dat het al te veel onderhoud vereist.
  • Ten slotte is ook het leggen van keramische tegels gemakkelijk. Vaak doet men dit zelf om te besparen in de kosten van het laten leggen van de tegels.

keramische tegel

Keramische tegels: de nadelen

Toch hebben deze badkamer tegels ook een aantal nadelen:

  • Waar je rekening mee dient te houden bij keramische tegels is de warmtegeleiding. Keramische tegels zijn vrij koud van aard en in de winter is dit zonder vloerverwarming minder prettig als je er met blote voeten op loopt. 
  • Ook is de look van keramische tegels minder robuust. Houd je van een natuurlijke badkamer? Dan kun je wellicht beter kiezen voor echt natuursteen.

Natuursteen: de voordelen

Natuursteen komt rechtstreeks uit de natuur en wordt niet verwerkt in een fabriek. De voordelen die dat met zich mee brengt is als volgt:

  • De uitstraling van natuursteen oogt luxe en uniek omdat geen enkel stuk steen hetzelfde is.
  • Daarnaast is de natuursteen een hele goede warmtegeleider en blijft deze steen lekker lang warm. 
  • Ten slotte verandert de kleur van een natuurstenen tegel niet als er een scheur of barst in komt doordat er geen dubbele laag in zit.

natuursteen

Natuursteen: de nadelen

Toch heeft ook de natuursteen een aantal nadelen:

  • Natuursteen is prijziger en lastiger te leggen. Dus ook voor het leggen van de tegels moet budget worden vrij gemaakt.
  • Ten slotte is het onderhoud wat ingewikkelder, dit omdat je te maken hebt met natuurlijke materialen. Deze kun je niet blootstellen aan alle schoonmaakmiddelen. Houd hier rekening mee. 

Advies van Sanistunter

Wil je advies over de juiste tegels in jouw badkamer? Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Jouw ideale badkamer al in je hoofd? Vraag dan om een gratis 3D ontwerp. Deze maken wij graag voor je. Zo kun je met eigen ogen zien hoe jouw badkamer er in werkelijkheid uit komt te zien.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine