Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatiePortugese tegels in de badkamer

Portugese tegels in de badkamer

Portugese tegels geven de badkamer een originele en unieke look. Niet iedereen durft ervoor te kiezen omdat de tegels best opvallend zijn. Als je hier ook over in zit kun je ervoor kiezen om slechts één wand, of enkel de douchecabine te versieren met deze prachtige tegels. Twijfel je nog? Wij geven je graag een aantal tips waarom Portugese tegels perfect voor jouw badkamer zijn.

Portugese tegels

Voordelen van de Portugese tegel

Portugese vloertegels zijn uitermate geschikt voor in de badkamer. Het zorgt voor een speels en uniek eindresultaat. Er wordt daarom steeds vaker gekozen voor deze tegels. Wij geven je een aantal redenen waarom Portugese tegels in jouw badkamer passen:

1. Onderhoudsvriendelijk. De meeste tegels zijn gemaakt van cement, deze zijn vaak gevoelig voor onder andere vlekken en krassen, dit is bij keramische Portugese tegels niet het geval, deze zijn in het algemeen onderhoudsvriendelijk. Wekelijks stofzuigen en dweilen is vaak genoeg. Kies bij voorkeur wel een neutraal schoonmaakproduct, hiermee bescherm je de tegels direct.

2. Kras- en vlekbestendig. Doordat de tegels onder een grote druk geperst worden en met hoge temperaturen gebakken worden ontstaat er een hele stevige tegel. Hierdoor is het vaak ongevoelig voor krassen, vlekken en vocht. Echt een ideale tegel voor in de badkamer dus!

3. Geleidt warmte. Een keramische Portugese tegel is uiterst geschikt voor een badkamer met vloerverwarming. Hoewel de tegels van zichzelf redelijk koud aanvoelen, kunnen ze de warmte toch perfect geleiden. Ideaal als je dus denkt aan vloerverwarming.

Portugese vloertegels of wandtegels

Het kan allebei! Portugese tegels zijn zowel op de vloer als tegen de wand erg mooi! Met natuurtinten of juist vrolijke kleuren kun je de ruimte helemaal naar eigen smaak maken. Vierkant of rechthoekig en van klein tot groot. Laat je badkamer opvallen! Kom langs in een van onze showrooms en bekijk het assortiment.

Portugese tegels

Advies nodig bij Sanistunter?

Twijfel je toch of deze opvallende tegels wel in jouw ruimte passen? Laat je adviseren door een van onze specialisten en maak een afspraak of neem contact op met één van onze showrooms. Wij helpen je graag met persoonlijk en deskundig advies. 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine