Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieSpiegels in je badkamer

Spiegels in je badkamer

Bij het indelen van de badkamer, licht de focus veelal op sanitair en kleurgebruik. Bij Sanistunter kijken we ook al in een vroeg stadium naar de spiegels. Waarom? Omdat spiegels optisch een groot verschil kunnen maken, omdat een spiegel een groot praktisch onderdeel is én omdat het qua styling een belangrijk stijlelement is. Het is daarom belangrijk om hier gelijk al tijdens het ontwerp rekening mee te houden.

Optisch slimme spiegels

Een spiegel kan veel voor je badkamer doen. Heb je een kleine badkamer? Gebruik dan grote spiegels die een grote oppervlakte beslaan. Hierdoor lijkt de ruimte optisch al een stuk groter. Ook wanneer je beperkt lichtinval hebt van buiten, kunnen spiegels het verschil maken. Ze weerkaatsen namelijk licht. Plaats de spiegel daarom op de muur waar het zonlicht het meest op schijnt. Geen extra raam, maar een extra spiegel!

De spiegelvorm

Dit is natuurlijk afhankelijk van de beschikbare ruimte en je badkamerstijl. In relatief kleine badkamers wordt er veelal gebruik gemaakt van rechte en strakke vormen. Maar ook ronde of ovale spiegels kunnen een prachtig effect geven aan je badkamer. TIP: Durf het eens aan om een een groot gedeelte van de muur, compleet te voorzien van een grote ronde spiegel. Van boven tot onder die gericht is op je badkamermeubel. Dit zorgt voor een echt "wauw" effect en laat de badkamer een stuk groter lijken!

Praktische spiegels

Een badkamer zonder spiegel is als een auto zonder bestuurder. Zet voor jezelf op een rijtje waarvoor je de spiegel het meest gebruikt en wanneer. Op basis daarvan kun je je spiegelkeuze het best baseren. Maak jij je vaak op wanneer het buiten nog donker is? Kies dan voor een spiegel met bijvoorbeeld led-verlichting!

Spiegelverwarming

Steeds vaker verkopen we spiegels met ingebouwde verwarming. Dit is een ideale optie wanneer je - vaak na het douchen - jezelf wilt opfrissen. Met ingebouwde verwarming heb je én geen beslagen spiegel én een extra verwarmingselement in je badkamer. Door de warmte van de spiegel, krijgt de condens van het douchen geen kans.

 

 

Spiegelverlichting

Vooral wanneer er weinig tot geen zonlicht in de badkamer komt, is spiegelverlichting een mooie uitkomst. Er zijn talloze vormen van spiegelverlichting. Denk aan geïntegreerde verlichting (deze schijnt direct naar voren) LED strips (onopvallend en duurzaam) of opbouwverlichting. Opbouw verlichting kun je aan de muur bevestiging of bijvoorbeeld achter je badkamer-of spiegelkast. Dit geeft een prachtig en sfeervol effect.

Bij iedere vorm van spiegelverlichting kun je bij Sanistunter kiezen voor dimlicht. Zo kun je de sterkte naar wens bepalen. Maar ook heb je keuze in de kleur(en) van het licht.

Spiegels als stijlelement

Naast het feit dat een spiegel praktisch is en het je badkamer groter kan laten ogen, bepaalt een spiegel ook grotendeels de stijl van je badkamer. Bij moderne badkamers zie je vaak grote en strakke vormen. Maar ook een verzameling van spiegels op de muur kan een echte eyecatcher vormen. Hierin kun je eindeloos variëren. Van allemaal verschillende spiegellijsten en spiegelvormen tot strakke en tijdloze spiegels.

Getinte spiegels

Wil je een echte blikvanger in je badkamer? Kies dan voor een getinte spiegel! Deze heb je in vele kleuren en het geeft je badkamer een super luxe en stijlvol effect. Veel gekozen kleuren zijn bruine spiegelkleuren maar ook donkerblauw en lichtroze spiegeltinten zijn mogelijk.

Spiegellijsten

Maak je badkamer direct uniek met een mooie spiegellijst. Kies voor minimalistisch, gekleurd of helemaal geen! Kijk goed naar de functie van jouw spiegel, is deze puur functioneel of wil je er een eyecatcher van maken? Heb je behoefte aan extra opbergruimte? Dan kun je ook kiezen voor een mooie spiegelkast. Hierin kun je al je spullen handig opbergen. Ook kun je een wandcontactdoos in je spiegelkast laten plaatsen voor bijvoorbeeld je elektrische tandenborstel of je föhn. 

Sanistunter de badkamer specialist

Heb je vragen of wil je advies over spiegels in jouw badkamer? Twijfel niet langer en maak een video of thuisafspraak. Wij staan voor je klaar om je te voorzien van persoonlijk en deskundig advies. Direct een online een afspraak maken.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine