Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieTips en informatie over badkamertegels!

Tips en informatie over badkamertegels!

Wil je meer weten over badkamertegels en welke het best in jouw badkamers passen? Wij kunnen je helpen kiezen voor de mooiste badkamertegels met dit inspiratieblog! Lees snel verder en leer alles!

Typen badkamertegel

Er zijn ongelofelijk veel mogelijkheden betreffende badkamertegels. Voor op maat gemaakt advies raadt Sanistunter je dan ook aan langs te gaan in een van onze showrooms. In dit inspiratieblog zetten wij de bekendste en populairste badkamertegels voor je op een rijtje.

  • Keramisch: Keramische tegels worden regelmatig gekozen bij het inrichten van een badkamer. Het zijn neutrale tegels in alle vormen en maten die in iedere badkamer passen. Keramische tegels zijn kras en stootbestendig en zijn makkelijk in onderhoud. Ideaal dus! Ten slotte zijn keramische goede geleiders voor vloerverwarming, heerlijk voor de koudere dagen dus.

badkamertegels

  • Marmer: Marmeren tegels zijn de laatste jaren ontzettend in populariteit gestegen. Het is een tegel die luxe uitstraalt, dit is waarom deze zo populair is. Marmer is een natuurstenen tegel, dit maakt dat iedere tegel uniek is. Ten slotte is marmer zeer duurzaam, je doet dus lang met deze tegels.
  • Mozaïek: Mozaïek is een kunstvorm die vaak wordt toegepast in de keuken en badkamer. Vooral de laatste jaren zie je mozaïek steeds vaker terugkomen. Mozaïek maakt jouw badkamer uniek en accentueert het vaak het bad of de douche. Met mozaïek kun je lekker creatief te werk gaan!

Kleine of grote tegels?

Bij het plaatsen van badkamertegels kun je kiezen voor grote of kleine tegels. Die hebben beide hun voor en -nadelen. 

  • Kleine tegels: Kleine tegels zorgen voor een gedetailleerdere uitstraling en je kunt er vormen mee maken, mozaïek plaatsen en bepaalde onderdelen van de badkamer ermee accentueren. Echter is het plaatsen van kleinere tegels wel intensief omdat je meer tegels moet plaatsen. Daarnaast heb je meer voegen en is goed onderhoud daarbij belangrijk.

badkamertegels

  • Grote tegels: Bij grotere tegels heb je minder last van voegen en kun je de badkamer met minder tegels bedekken. Dit wil niet zeggen dat het plaatsen van grotere tegels ook goedkoper is. 

Combineren met badkamertegels

Je hoeft natuurlijk niet voor één steen te kiezen! Maak een afspraak met een van onze badkamerspecialisten en ontdek samen de perfecte combinatie van tegels in jouw badkamer!

Kom langs bij Sanistunter!

Wil je graag meer weten over de betonlook of inspiratie opdoen in onze showrooms? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland.

Wil je persoonlijk advies over jouw nieuwe badkamer of badkamertegels? Wij kunnen je helpen! Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak een afspraak in één van onze showrooms in Nederland.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine