Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieTips voor de ideale indeling van jouw badkamer

Tips voor de ideale indeling van jouw badkamer

Ben jij ook toe aan een nieuwe badkamer? Maar weet je nog niet helemaal hoe je deze ingedeeld wil hebben? Dit blijft altijd erg persoonlijk, en is natuurlijk ook afhankelijk van de grootte van jouw gezin. Om het even wat makkelijker te maken geven wij je enkele tips om jouw badkamer ideaal in te delen! Lees snel verder.

Bekijk hoeveel ruimte je hebt om mee te werken

Bekijk voordat je begint aan de indeling eerst met wat voor soort ruimte je te maken hebt. Een wat kleinere ruimte, een ruimte met een schuin dak of een badkamer met bad hebben namelijk een hele andere indeling nodig. Zo zijn ruimtes met een schuin dak juist ideaal voor een bad, waarbij kleine ruimtes juist beter een douchecabine kunnen hebben. Daarom is het handig om de ruimte die je hebt allereerst op te meten en uit te laten schetsen. 

Wil je in de tussentijd zelf wat onderzoek doen? Lees dan vooral ons blog over het goed inrichten van een kleine badkamer, of ons blog over een badkamer met een schuin dak.

Badkamer indeling

Wat zijn jouw wensen?

Bedenk goed voor jezelf wat jouw wensen zijn maar ook hoe jij de badkamer zult gaan gebruiken. Heb je namelijk een voorkeur voor een douche of een bad in jouw badkamer? Bedenk ook hoeveel mensen tegelijkertijd de badkamer gaan gebruiken en of je dus een dubbele of enkele wasbak in de badkamer wilt hebben, maar ook hoeveel opbergruimte er nodig is.

Om het wat makkelijker te maken hebben wij enkele tips voor het praktisch en ruimtelijk inrichten van jouw badkamer:

  • Kies voor zwevende badkamermeubels, zo kan je er makkelijker onderdoor schoonmaken, en dit laat jouw badkamer ook nog eens overzichtelijker en groter ogen.
  • Maak gebruik van grote tegels, spiegels en douchewand om zo jouw badkamer groter te laten ogen.
  • Wil je een losse toiletruimte, of wil je deze verwerken in de badkamer? Komt deze in de badkamer, kies dan voor een zwevend toilet, hierdoor oogt je ruimte toch net weer iets groter.
  • Hoeveel opbergruimte wil jij in de badkamer? Wil je bijvoorbeeld een groot wastafelmeubel, of een spiegelkast met veel opbergmogelijkheden? Of heb je genoeg aan een hangplank in de badkamer

Maar naast het uitkiezen van de juiste producten is het ook handig om naar de uitstraling van de badkamer te kijken, bedenk dus ook goed welke badkamerstijl jij wilt. 

Badkamer indeling

Laat een gratis 3D ontwerp maken!

Soms kan het helpen om jouw badkamer even van dichtbij te bekijken. Het is toch fantastisch om te zien hoe jouw badkamer ideeën tot een realistisch ontwerp worden omgetoverd?! Laat in onze showrooms een gratis en vrijblijvend 3D-ontwerp maken zodat je duidelijk kunt zien wat je kunt met de ruimte die je hebt. Vanaf daar kun je doorwerken naar een indeling die werkt voor jou!

Badkamer tips bij Sanistunter

Bij Sanistunter zijn wij experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van de badkamer indeling. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten en bekijk jouw nieuwe badkamer met behulp van een gratis 3D-ontwerp. of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine