Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieTips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

De badkamer is vaak, naast het toilet, één van de kleinste kamers in huis. Een kleine badkamer is lastig in te richten.Je wilt heerlijk kunnen ontspannen, een badkamer die goed op orde is en ook nog eens ruim oogt. Wij hopen het gemakkelijker voor je te maken met behulp van deze tips! Lees snel verder en ga aan de slag met jouw badkamer.

Een lichte basis en grote tegels

De basis van een badkamer bepaalt ontzettend veel voor de uitstraling. Een lichte badkamer geeft ruimte en rust en is daarom een ideale basis in een kleine badkamer. Vooral als je niet heel veel ramen hebt in de badkamer, is een lichte basis essentieel. Wit weerkaatst het licht, waardoor het lijkt alsof jouw badkamer groter en lichter is.kleine badkamer

De grootte van de tegels is ook niet onbelangrijk. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn en hoe groter de badkamer lijkt. Kleine tegeltjes of mozaïek zijn heel trendy en mooi, dus als je dit toch graag in je badkamer terug wil laten komen, raden wij je aan om het als accent toe te voegen. Denk aan een achterwant van je doucheruimte of om je spiegel. 

Veel spiegels maken een kleine badkamer groot

Ook spiegels zorgen ervoor dat het licht in de badkamer weerkaatst en daarmee de ruimte optisch vergroot. Wij raden je aan om te kiezen voor een redelijke grote spiegel om dit effect te benadrukken. Daarnaast kun je direct kiezen voor een spiegel kast. Deze creëert extra opbergruimte zonder dat het extra ruimte inneemt!kleine badkamer

Geen afbakeningen 

Om het blikveld niet te onderbreken kun je het best kiezen voor zwevende badkamermeubels en glazen wanden. Deze zorgen er beiden voor dat de badkamer één grote ruimte wordt. Plaats je wel muren in de badkamer dan lijkt het geheel kleiner en verspil je kostbare ruimte.

Eenheid

De laatste maar misschien wel meest belangrijke tip: zorg voor eenheid in de kleine badkamer. Door alles in dezelfde stijl te plaatsen creëer je één grote ruimte. Dit geldt vooral voor de vloer - en wandtegels, zij zorgen er immers voor hoe de basis van de badkamer eruit komt te zien.

Zorg daarnaast ook voor eenheid in de accessoires van jouw badkamer. Door een kleurenpallet te gebruiken voor bijvoorbeeld je handdoeken en washandjes, maak je jouw badkamer helemaal af.

Kleine badkamer tips bij Sanistunter

Bij Sanistunter zijn wij experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van kleine badkamers. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten en bekijk jouw nieuwe badkamer met behulp van een gratis 3D-ontwerp. of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine