Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieVisgraat tegels in de badkamer

Visgraat tegels in de badkamer

Lijken visgraat tegels jou wel iets? In dit inspiratie blog geven wij jou alle informatie en tips die je dient te hebben voordat je deze tegels aanschaft. Visgraat tegels zijn rechthoekige tegels gelegd in zigzag patroon. Hierdoor ontstaat een speels en vrolijk effect, ideaal voor in de badkamer en ook zeer populair. 

Visgraat tegels aan de wand

Er wordt het vaakst gekozen voor visgraattegels aan de wand. Vaak wordt er voor gekozen om slechts een wand in visgraat tegels te bedekken. Deze wand is dan de echte eyecatcher van de badkamer. De wand moet dus geplaatst worden op een plek waar je wilt dat de aandacht heen gaat. Vaak is dit achter het bad, in de douche of achter de wastafel. Je kunt er echter ook voor kiezen om alle wanden te bedekken met visgraat tegels. Wel raden wij jou aan om dan te kiezen voor een neutrale kleur, anders kan jouw badkamer sneller rommelig of druk lijken. 

Visgraat als vloertegels

Visgraat aan de wand wordt vaker gekozen maar ook als vloertegel is het een hele mooie optie. Een visgraat vloer wordt vaak gelegd in de houtlook. Om zo de natuurlijke en lichte uitstraling in de badkamer te behouden. De visgraat vloer is speels maar toch klassiek, ideaal voor in een landelijke of klassieke badkamer. In de badkamer is het wel aan te raden om te kiezen voor keramische tegels met een houtlook, deze kunnen beter tegen water en vereisen minder onderhoud.

visgraat tegels

Voordelen van visgraat tegels

Visgraat tegels brengen vele voordelen met zich mee, waaronder:

  • Natuurlijke visgraat vloer: Kies je voor een houten visgraat vloer in de badkamer dan creëer je een hele rustige en natuurlijke uitstraling. Prachtig in combinatie met pastelkleuren en de landelijke stijl!
  • Trendvol maar toch duurzaam: De visgraat tegels zijn nu heel populair, maar deze zijn altijd al gewild geweest. Vroeger waren de tegels erg duur en zag je ze minder vaak. Nu zijn de visgraat scherper geprijsd en betaalbaar. Deze trend zal dus niet zo snel weer wegvagen. 
  • Speels en vrolijk: Visgraat tegels, vooral die met een kleurtje, brengen vrolijkheid en speelsheid in de badkamer. Ze zorgen voor een unieke look en je kunt jouw creativiteit goed kwijt met deze tegels.

visgraat tegels

Kom langs bij Sanistunter voor advies en inspiratie!

Wil je graag meer weten over de visgraat tegels of inspiratie opdoen in onze showrooms? Kom dan eens langs in één van onze badkamer showrooms door heel Nederland.

Wil je persoonlijk advies over jouw nieuwe badkamer of badkamertegels? Wij kunnen je helpen! Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak een afspraak in één van onze showrooms in Nederland.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine