Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieVloerverwarming in de badkamer! Iets voor jou?

Vloerverwarming in de badkamer! Iets voor jou?

Is vloerverwarming in de badkamer iets voor jou? Of twijfel je nog? Dan kan dit inspiratieblog helpen om die keuze te maken! Wij bespreken de kosten tot aan de typen voor in jouw badkamer. Lees snel verder en laat je meenemen in de wereld van vloerverwarming in de badkamer.

De werking

Je kent het wel, je stapt uit je warme bed de badkamer in en krijgt super koude voeten door die ijskoude badkamervloer. Dat is een scenario waar iedereen wel eens last van heeft. Vloerverwarming is de oplossing en zorgt voor een fijne warme vloer als je 's ochtends de badkamer in stapt. Vloerverwarming bevindt zich vlak onder de vloer en geeft gelijkmatig warmte af door de gehele vloer van een kamer. Hierdoor is jouw badkamer altijd lekker warm. 

vloerverwarming

De voordelen van vloerverwarming

Naast een heerlijke warme vloer, heeft vloerverwarming nog meer voordelen. 

  • Vloerverwarming past bij iedere badkamer omdat je het niet ziet. Het ligt namelijk onder de vloer en kan onder iedere vloer worden gelegd. Je hoeft op het gebied van design dus niks in te leveren.
  • Als de vloerverwarming eenmaal ligt heb je er geen omkijken meer naar, een vloerverwarming vergt bijna geen onderhoudt.
  • Doordat de verwarming onder de vloer ligt kun je losgaan met badkamermeuebels. Er zit namelijk geen radiator in de weg waar je rekening mee moet houden.

Typen vloerverwarming

Op het gebied van vloerverwarming heb je twee opties, elektrisch of traditioneel (gas). Bij elektrische verwarming word de vloer verwarmd door warmteplaten. Bij de traditionele verwarming gaat er water door leidingen in de vloer. De elektrische vloerverwarming heeft als belangrijkste voordeel dat ze in aankoop voordeliger is en sneller en gemakkelijker kan worden gebruikt. Maar de elektrische verwarming verbruikt wel meer energie dan vloerverwarming op gas. Deze voordelen en nadelen moet je dus tegen elkaar afwegen.

vloerverwarming

Kosten

De prijs van vloerverwarming in de badkamer hangt af van de grootte van de ruimte . Bij een badkamer van 10m2 zit je - afhankelijk van het type vloerverwarming -  rond  de 800 euro maar een grotere badkamer van ongeveer 40m2 komt op zo'n 1200 euro neer. Overleg dit goed met jouw badkamerexpert. 

*Aan bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. 

Advies van Sanistunter

Wil je advies over de juiste tegels in jouw badkamer? Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine