Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieVoordelen van een inloopdouche

Voordelen van een inloopdouche

Irriteer jij je ontzettend erg aan het douchegordijn in je douche, of aan de deur van je douchecabine? Dan is een inloopdouche iets voor jou. In dit artikel zetten we de voordelen van een inloopdouche voor je op een rijtje. 

Ruimte en vrijheid in de badkamer

Een badkamer met inloopdouche oogt ontzettend ruim. Dit komt doordat de badkamer één grote ruimte wordt. Waar eerst de douchecabine een afgebakend stuk badkamer was is deze nu één geheel met de rest van de badkamer. Een ruim lijkende badkamer is fijn, want de badkamer is meestal een van de kleinste kamers van het huis.

Tip: Wil je helemaal gaan voor een barrière vrije badkamer? Denk dan eens aan een inloopdouche zonder hoogte verschil. Je badkamer is nu nog ruimer omdat er helemaal geen barrières in de weg staan!

inloopdouche

De inloopdouche is veilig!

De inloopdouche zorgt niet alleen voor een moderne en ruime badkamer, hij is ook nog eens veiliger dan een douchecabine of douche met gordijn. Voor iemand met een fysieke beperking is het bijvoorbeeld veel gemakkelijker om in een inloopdouche te komen dan in eerst een opstapje te moeten maken in de douchecabine. Maar ook voor mensen zonder een fysieke beperking is een inloopdouche veiliger, het weglaten van opstapjes en (gladde) douchegordijnen voorkomt glij- en valpartijen.

inloopdouche

Minimaal onderhoud

Het laatste voordeel dat je al helemaal blij gaat maken is: een inloopdouche heeft ontzettend weinig onderhoud. Juist, je hoort het goed. Om het hele plaatje compleet te maken heeft de inloopdouche ook nog eens weinig onderhoud. De originele douchecabine met douchegordijn heeft veel lastige hoekjes en is meestal van een ander materiaal dan de rest van je badkamer, kortom veel werk.

De inloopdouche is daar in tegen op dezelfde hoogte als de rest van je badkamer, met dezelfde tegel. Je kunt de douchevloer gewoon schoonmaken als je bezig met de rest van de badkamervloer. Heb je nog een glazen wand? Met glasreiniger en een droge doek ben je binnen no-time klaar. 

Inloopdouche bij Sanistunter

Ben je overtuigt en denk je dat een inloopdouche helemaal bij jou past? Kom dan eens langs in één van onze showrooms en bekijk ons aanbod. Twijfel je nog? Wij hebben badkamer specialisten voor je klaar staan die je advies kunnen geven over het juiste sanitair voor jou! Maak een afspraak of kom gewoon even binnen lopen in één showroom bij jou in de buurt!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine