Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWarmte en gezelligheid met de retro-badkamer

Warmte en gezelligheid met de retro-badkamer

Helemaal terug van weggeweest, de retro badkamer, of ook wel vintage badkamer genoemd. De jaren 50 is hierbij een grote inspiratiebron. Met prachtige ronde vormen en een warme sfeer. Maar wat maakt een retro badkamer nou zo speciaal? En hoe kan jij deze stijl terug laten komen in jouw huis.

retro badkamer

Kenmerken van een retro-badkamer

In het algemeen maakt een retro badkamerstijl gebruik van stijlelementen uit de jaren 50 - gecombineerd met de moderne badkamer. Wij geven je graag wat voorbeelden van kenmerkende retro badkamer elementen:

Ronde vormen, dit zie je vaak terug in de spiegels. Maar ook in de tegels. Kies bijvoorbeeld voor een hexagon tegel op de vloer of tegen de douchewand aan. Een retro badkamer is minimalistisch maar mag best gezien worden!

Houten elementen. Een retro badkamer maakt veel gebruik van natuurlijke elementen. Hierbij is het vooral prachtig om gebruik te maken van houten badkamermeubels! Kies bij voorkeur een wat donkerder hout, dit zal de sfeer versterken.

Goud en brons worden vaak gebruikt in de accenten. Laat dit terugkomen in de badkamer door bijvoorbeeld accessoires, de kraan of de lampen in het goud terug te laten komen. Dit versterkt de warme sfeer die een retro badkamer heeft.

Een lichte ruimte is een belangrijk aspect in een retro badkamer. Door een goede lichtinval zorg je ervoor dat de badkamer open en toegankelijk oogt. Gebruik om deze reden dus ook geen felle kleuren in de badkamer. Wil je evengoed kleur in de badkamer? Maak dan gebruik van lichtblauw, mosgroen, beige, taupe of (vintage) roze voor jouw badkamer accessoires.

retro badkamer

5 Tips voor de retro badkamer

  1. Minder is meer. Kies met de retro badkamerstijl daarom voor minder accessoires.
  2. Combineer donkere houtsoorten met een lichte basis in de badkamer.
  3. Gebruik zoveel mogelijk natuurlijke materialen.
  4. Maak een mix van modern en vintage meubels.
  5. Probeer een terugkomend kleurenpallet te gebruiken om het een geheel te maken.

Retro-badkamers bij Sanistunter

Ben je ook al helemaal fan van de retro badkamer en wil je meer informatie en inspiratie opdoen? Maak dan alvast een online afspraak met onze dichtstbijzijnde showroom of maak direct een thuisafspraak met één van onze specialisten. Je profiteert dan altijd van ons deskundig advies. Wil je thuis alvast inspiratie opdoen? Vraag dan ons gratis inspiratiemagazine aan.

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine