Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWarmte en sfeer in de landelijke badkamer

Warmte en sfeer in de landelijke badkamer

De landelijke badkamer is één van de meest geliefde badkamer stijlen. Door te werken met natuurlijke en warme materialen, zoals hout of natuursteen, wordt jouw nieuwe badkamer rustgevend en sfeervol. Lees snel meer over deze prachtige stijl!

Het gebruik van natuurlijke materialen

Het is net al even kort gezegd maar in de landelijke stijl wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en kleuren. Dit is niet alleen duurzaam maar staat ook heel goed. De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de badkamer warm aanvoelt en een gezellige sfeer heeft. Bij een natuurlijke basis kun je bijvoorbeeld denken aan een natuurstenen vloer (deze geleid ook goed als je vloerverwarming hebt) en houten badmeubels. 

landelijke badkamer

Het kleurenpalet van de landelijke badkamer

Het kleurenpalet van de landelijke badkamer is vaak zacht en warm. Over het algemeen vindt je de kleuren: créme, wit, taupe, beige en zandkleuren terug in de landelijke badkamer. Met enkele houttinten en RVS details breng je contrast in de badkamer. RVS (roestvrijstaal) wordt vaak gebruikt in de details, met name de kranen, van de badkamer. Op deze manier krijg je een rustige badkamer met een warme ondertoon.

landelijke badkamer

Landelijke details

Omdat de basis van de badkamer rustig is, heb je de mogelijkheid om in de verdere uitwerking je creativiteit op de badkamer los te laten. Je maakt jouw landelijke badkamer sfeervol door in de accessoires te kiezen voor RVS details in combinatie met een pastel kleur. Een pastel kleur is een kleur vermengd met veel wit, dit betekend dat de kleur heel zacht wordt. Perfect dus voor in de landelijke badkamer! Ga bijvoorbeeld voor een pastel-blauwe douchemat, tandenborstel houder en prullenbak. Zo creëer je eenheid en maak je jouw badkamer helemaal eigen.

Tip: Kies voor één of hooguit twee pastelkleuren in je badkamer. Anders verliest de badkamer haar rust. 

Voordelen van een landelijke badkamer

De landelijke badkamer is populair en dat is niet voor niets. Dit zijn de belangrijkste voordelen op een rij.

  • Er is ruimte voor creativiteit.
  • Deze badkamerstijl is duurzaam en tijdloos, je kunt er dus eindeloos van genieten.
  • Je komt helemaal tot rust in deze badkamer.
  • Het aanbod in landelijke badkamers is zeer groot.

Nog meer badkamer stijlen?

Wil je meer weten over verschillende badkamer stijlen? Lees ons blog over de meest verkochte badkamerstijlen! Of doe nog meer inspiratie op en download ons gratis inspiratiemagazine hier. Of maak een afspraak in één van de Sanistunter showrooms. Hier kun je alle badkamerstijlen bekijken en je laten inspireren. Tot snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine