Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWat is de prijs van een badkamer?

Wat is de prijs van een badkamer?

Er is geen vaste prijs voor een badkamer, het ligt er volledig aan wat jouw stijl is, welke badkamermeubels je in je badkamer wilt etc. We hebben een aantal prijscategoriëen voor je op een rijtje gezet, zodat je een indicatie van de prijs van een badkamer hebt.

De prijs van een nieuwe badkamer*

De plaatsing van een nieuwe badkamer kan goedkoper uitvallen wanneer je in een nieuwbouw woning gaat wonen waar een volledig nieuwe badkamer in moet worden geplaatst. Je hebt dan geen sloopkosten, dus dat kan dan al flink schelen. De kosten van de badkamer hangt dan af van de grote van de badkamer en van de mate luxe die je wilt. Je kunt ongeveer van de volgende kosten uitgaan: 

  • Basis badkamer: Een basis badkamer voldoet aan de praktische eisen die je in een badkamer verwacht. Dat betekent: een toilet, wastafel en douchecabine of bad/douche combinatie. Je kunt uitgaan van een prijs rond de 3000 - 3500 euro voor een basis badkamer, afhankelijk van de grote van de ruimte.
  • Comfort badkamer:  Een comfort badkamer is uitgebreider en van meer gemakken voorzien dan de basis badkamer en heeft vaak een (inloop) douche, (vrijstaand) bad, meerdere wastafels, een toilet, een luxere uitstraling en vloerverwarming. Bij deze badkamer ligt de prijs rond de 6000 euro.
  • Luxe badkamer: Een luxe badkamer is van alle gemakken voorzien en heerlijk om in te ontspannen. Met extra's zoals een whirlpool, sauna of Hottub maak je deze badkamer helemaal af. Dit zie je echter ook terug in de prijs. Deze badkamer bevind zich rond de 15000 euro. 

*Deze prijscategoriëen zijn indicaties, er kunnen geen rechten aan worden ontleent.

De prijs van een gerenoveerde badkamer

Bij het verbouwen van een badkamer ligt de prijsindicatie wat ingewikkelder. Wil je maar een aantal aspecten van de badkamer renoveren of ga je de hele badkamer verbouwen vanaf de tegels tot aan de badkamermeubels? Ten slotte hangen de kosten er van af of je zelf gaat verbouwen of, of je het laat doen. 

Ga je slechts een aantal dingen veranderen in de badkamer dan ben je vaak redelijk goedkoop uit en kan de prijs van jouw gerenoveerde badkamer al rond de 1500 - 2000 euro liggen. Maar verander je veel dingen, dan wordt dit natuurlijk meer. 

Badkamers bij Sanistunter

Op zoek naar een nieuwe badkamer, of nieuw sanitair nodig om jouw badkamer te renoveren? Kom langs bij Sanistunter! Wij kunnen je persoonlijk helpen met het realiseren van jouw nieuwe badkamer. Daarnaast bieden wij je gratis advies en een 3D-ontwerp zodat je zeker weet dat jouw badkamer naar wens is. Je kunt langs komen bij een Sanistunter bij jou in de buurt of alvast een afspraak maken online. We zien je snel!

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine