Sanistunter

U bevindt zich nu hierHomeSanitair informatieWelk toilet past in jouw badkamer?

Welk toilet past in jouw badkamer?

Ben je op zoek naar een nieuw toilet? Dan is het verstandig om eens te kijken naar verschillende typen om te zien welke het best past in jouw badkamer. Je kunt kiezen uit een staand toilet of wandcloset. Deze typen kunnen onderling ook weer verschillen. We zetten de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rij.

Staand toilet

Een staand toilet, wordt bevestigd op de grond. Daardoor is dit toilet over het algemeen steviger dan een wandcloset. De staande wc is een veel verkochte versie en vormt de basis op het gebied van toiletten. Een staande wc heeft altijd een reservoir voor spoeling. Dit reservoir verschilt van plaats bij de volgende typen staande toiletten:

  • Duoblok: Een duoblok toilet bestaat uit een zichtbaar waterreservoir dat samen met de pot één geheel vormt. Je kan bij dit soort toiletten kiezen voor een afvoer aan de achterzijde of een afvoer aan de onderkant van de pot.
  • Losse stortbak: Als het reservoir wel zichtbaar is, maar los zit van de pot, dan spreken we van een toilet met losse stortbak. Deze stortbak hangt meestal wat hoger boven de pot dan het reservoir bij een duoblok wc.
  • Back-to-wall: Tenslotte bestaat er nog het back-to-wall toilet, waarbij het waterreservoir in de muur is weggewerkt. Dit model wordt over het algemeen niet vaak gekozen, omdat men in dat geval vaker voor een wandcloset kiest.

Wandcloset

Een wandcloset hangt, zoals de naam al zegt, vast aan de muur. Het waterreservoir wordt hierbij weggewerkt in de muur. Een groot voordeel van dit toilet is dat het wandcloset een stukje boven de vloer hangt, zo is de vloer gemakkelijk onder het toilet eenvoudig schoon te maken. Een hangend toilet neemt een kleinere ruimte in beslag dan een staand toilet en oogt over het algemeen wat moderner en strakker. Op basis van het onderhoud en uiterlijk zorgt een wandcloset voor meer luxe in de badkamer of toiletruimte.

Er bestaan verschillende mogelijkheden als je kiest voor een wandcloset:  

  • Standaard model; een closet zoals hier boven beschreven;
  • Verkort model; een compact wandcloset dat in kleinere badkamers past;
  • Hangtoilet zonder spoelrand; een closet waarbij geen kalk en vuil aan de spoelrand blijft hangen.

wandcloset

Diepspoel of vlakspoel?

Een toilet kan bestaan uit een diepspoel of een vlakspoel. Bij een toilet met diepspoel valt de behoefte direct in het water. Bij een vlakspoel valt de behoefte op een plateau. Het voordeel van diepspoel is dat er zich minder nare geurtjes verspreiden. Een voordeel van vlakspoel is dat de behoefte gecontroleerd kan worden, wat bijvoorbeeld handig is als jij of je partner ziek is.

Advies bij Sanistunter

Wil je meer informatie over verschillende typen toiletten, of zou je graag wat inspiratie op willen doen voor jouw badkamer of toiletruimte? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt. Als je graag persoonlijk advies wilt, kun je altijd een afspraak maken bij één van onze badkamerspecialisten!

 

Ontvang een waardecheque t.w.v. € 500,-

Bij uw aanvraag van een gratis inspiratiemagazine.

Inspiratiemagazine

Vul hieronder uw gegevens in om het gratis inspiratiemagazine aan te vragen.

Vestiging
Inspiratiemagazine