Jouw kleine badkamer groter laten lijken!

Is jouw badkamer een kleine ruimte, dan kun je deze groter laten lijken aan de hand van een aantal tips. Lees met ons mee en ontdek hoe jouw kleine badkamer er groter uit kan zien!

Sanistunter - kleine badkamer

1. Kleurgebruik in de kleine badkamer

Het kleurgebruik is een van de belangrijkste aspecten als het gaat om ruimte creëren in de badkamer. Je kunt op twee verschillende manieren ruimte creëren door gebruik van kleur.

  • Donkere en lichte kleuren: Een donkere basis in de badkamer (zoals bruin, zwart, grijs, donkerblauw) kan de badkamer kleiner doen laten lijken. Lichte kleuren (zoals wit, crème, pasteltinten) versterken de lichtinval en maken jouw kleine badkamer optisch groter!
  • Warme en koele kleuren: Ook warme en koele kleuren hebben invloed op het optisch effect in jouw badkamer. Warme kleuren hebben de neiging om gevoelsmatig naar je “toe te komen”, terwijl koele kleuren “naar achteren wijken”. Dit maakt dat koele kleuren jouw badkamer groter laten lijken.

2. Lichtinval

Lichtinval in jouw badkamer bepaalt mede hoe groot jouw badkamer oogt. Zoals hierboven als besproken lijkt een lichte badkamer groter dan een donkere badkamer. Het licht speelt hier een rol in. Hoe meer licht, hoe groter de badkamer. Ramen in de badkamer voor natuurlijk licht is daarom aan te raden (indien mogelijk natuurlijk).
Sanistunter - lichtinval

3. Kleine badkamer = grote tegels

Om jouw badkamer optisch te vergroten zijn grote tegels aan te bevelen. Grote badkamertegels hebben minder voegen en dit maakt dat de badkamer een groter geheel lijkt. Kies je wel voor kleine tegels? Dan raden wij je aan voor voegen te gaan in dezelfde kleur als jouw tegels. Ook dit versterkt de illusie dat jouw badkamer groter lijkt.

4. Glas en spiegels

Om de optische illusie te versterken is het toevoegen van spiegels in de badkamer een must. Het zorgt voor de weerkaatsing van licht. Hoe lichter jouw badkamer, hoe ruimer deze lijkt! Het toevoegen van een glazen douchewand zorgt ook voor de illusie van een grotere badkamer doordat de badkamer minder wordt opgedeeld.

Advies van Sanistunter

Wil je meer inspiratie opdoen of twijfel jij hoe je jouw kleine badkamer het best kunt inrichten en wens je deskundig advies? Onze badkamerspecialisaten denken met je mee. Maak online een afspraak in één van onze 30 showrooms in Nederland.

Heb je jouw ideale badkamer al in gedachten? Vraag dan in één van onze badkamer showrooms om een gratis 3D ontwerp.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Duravit
Mosa
Wiesbaden
Geberit
Sphinx tegels
Grohe
Shuffle Drain

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.