Sanistunter - waskommen

Waskommen

Wastafels

Steeds vaker wordt in een badkamer gekozen voor waskommen in plaats van de traditionele wastafels. Waskommen geven net een extra accent aan de inrichting van de badkamer en benadrukken de luxe sfeer. Kies dan ook uit de verschillende soorten in het assortiment van Sanistunter voor een passend exemplaar in jouw badkamer.

Waskommen voor iedere interieurstijl

De meeste wastafels zijn van keramiek gemaakt. Dat zie je ook terug bij de waskommen. Deze zijn vaak in het wit verkrijgbaar, zodat het in iedere badkamerstijl past. Maar er is nog veel meer mogelijk, als je op zoek bent naar mooie waskommen voor in je badkamer. Wat dacht je van natuursteen, hout of glas? Dankzij de vele verschillende materialen kun je waskommen plaatsen bij iedere badkamerstijl. Natuursteen geeft een robuuste, landelijke uitstraling. Zeker als je het plaatst op een natuurstenen blad in een contrasterende kleur. Bij een klassieke inrichting, of bij een luxe inrichting, kies je weer voor een mooie, ronde koperen waskom. Dit steekt mooi af bij een zwart bovenblad van het badkamermeubel. Wil je helemaal modern voor de dag komen dan kies je voor glas. Dit combineer je met alle soorten materialen en kleuren. Zoals bijvoorbeeld donkerbruin hout en grijze natuursteen.
Neem een kijkje op onze inspiratiepagina en ontdek de stijl die bij jou past!

Kies een passende waskom

Behalve de kleur en het materiaal van de waskommen, is het ook belangrijk om te letten op een aantal andere zaken bij de aankoop van waskommen. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk hoeveel ruimte je hebt op het blad van je badkamermeubel. Wil je een of twee waskommen plaatsen? Daarnaast let je op de vorm. Wil je een ronde, een vierkante of een rechthoekige waskom? De vorm kan ook van invloed zijn op de keuze tussen een of meerdere exemplaren. Als je daar een beslissing over genomen hebt, dan is het tijd om na te denken over de manier waarop de kom geïnstalleerd kan worden. Er zijn vier mogelijkheden:

  • Opbouw met kraangat of zonder kraangat. Afhankelijk van de optie installeer je de kraan in de wastafel of los. Bijvoorbeeld in de wand van de badkamer;
  • Opbouw met overloop of zonder overloop. Als de wastafel een overloop heeft, kun je een opbouwkraan installeren. Zonder overloop is dat niet mogelijk, dan plaats je de kraan naast of boven de wastafel.

Een kraan in stijl met de wastafel

Nu je weet wat voor soort waskommen je in de badkamer gaat installeren, is het tijd om een passende kraan te kiezen. Of je nu waskommen met of zonder kraangat of overloop hebt, je moet rekening houden met de hoogte van de kraan. Wil je bijvoorbeeld de kraan kunnen draaien, zodat je een waterstraal hebt die de hele waskommen kan bereiken? Kies dan voor een kraan met een hoge uitloop. Vaak heeft deze de vorm van een L of een U, afhankelijk van de stijl die je kiest. De ronde U doet iets klassieker aan, de L heeft een moderne uitstraling. Denk ook aan het gemak van het warme en het koude water. Je kiest voor een mengkraan waar je de temperatuur met een simpele handeling kunt regelen. Of je kiest voor een inbouwkraan met twee verschillende knoppen om warm of koud water te krijgen. Lees in ons blog meer over de perfecte combinatie van kranen en wastafels.

Kom langs voor een advies

Heb je plannen om je badkamer te verbouwen en wil je waskommen plaatsen? Kom dan naar de showroom van Sanistunter om de mogelijkheden te bekijken. Je kunt de verschillende stijlen en materialen van de waskommen in het assortiment zien, zodat je een goede keuze kunt maken. Heb je vragen over de installatie, dan kun je natuurlijk terecht bij een van onze deskundige medewerkers. Zij kunnen je ook helpen om een passende kraan uit te zoeken.

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Duravit
Shuffle Drain
Grohe
Geberit
Mosa
Sphinx tegels
Wiesbaden

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.