Hoe creëer je een duurzame badkamer?

Tips!

In een huishouden is de badkamer een grootverbruiker van energie en water. Het is daarom belangrijk om de duurzaamheid van jouw badkamer te verbeteren en zo de milieu-impact van het huishouden te verminderen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je gaat voor een duurzame badkamer. Bekijk hier onze tips!

Sanistunter - duurzame badkamer

De basis van een duurzame badkamer

Om een badkamer duurzaam te maken, moet je al bij het ontwerp de juiste keuzes maken. Ventilatie, materialen en verlichting spelen hierbij een grote rol. Lees hieronder hoe je een badkamer kunt creëren die niet alleen mooi en handig is, maar ook goed is voor het milieu.

1. Goede ventilatie

Het is belangrijk dat een badkamer zijn vocht goed kwijt kan. Anders ontstaat er mogelijk schimmel, wat verschillende elementen in jouw badkamer kan aantasten en beschadigen. Om schimmel te voorkomen is goede ventilatie ontzettend belangrijk. Neem bijvoorbeeld geen kiep-raam maar kies voor een raam dat verder open kan. Deze kleine aanpassing kan al een enorm verschil maken.

2. Recyclebare materialen

Veel badkamermaterialen kunnen niet gerecycled worden en dat is slecht voor het milieu. Daarentegen zijn glas en keramische tegels voorbeelden van materialen die veel milieuvriendelijker zijn. Glas is eindeloos recyclebaar zonder verlies van kwaliteit, wat betekent dat het keer op keer opnieuw kan worden gebruikt zonder dat er extra grondstoffen nodig zijn. Keramische tegels hebben een lange levensduur en kunnen ook worden gerecycled, wat de vraag naar nieuwe grondstoffen vermindert.

Bij het kiezen van badkamermaterialen is het daarom goed om te overwegen hoe deze materialen op de lange termijn kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Zo kun je niet alleen bijdragen aan het verminderen van afval, maar ook genieten van een badkamer die zowel stijlvol als ecologisch verantwoord is.

3. Energiezuinige verlichting

Verlichting speelt ook een rol in een duurzame badkamer. Overweeg om LED-verlichting te installeren, omdat deze energiezuiniger is dan traditionele gloeilampen en spaarlampen. Bovendien gaat LED-verlichting langer mee, waardoor je minder vaak lampen hoeft te vervangen.

Waterbesparende douchekop

Douchen kost ontzettend veel water en energie. De simpele oplossing is: niet te lang onder de douche blijven staan en de temperatuur lager zetten. Maar dit is voor veel mensen toch lastig. Daarom is de waterbesparende douchekop ontworpen. Een waterbesparende douchekop vermindert het watergebruik aanzienlijk, maar geeft nog steeds hetzelfde comfort. De douchekop verandert dus niets aan de douche ervaring, maar helpt wel het milieu en je portemonnee.

Gebruik natuurlijke producten

Een kleine verandering in je schoonheidsroutine kan al heel effectief zijn voor een duurzamer huishouden. Vervang bijvoorbeeld jouw normale verzorgingsproducten door biologische of natuurlijke verzorgingsmiddelen. Veel van alle zeepjes en shampoos komen namelijk in het riool terecht. Gebruik je natuurlijke producten, dan komen er geen chemische afvalstoffen in het milieu.

Recyclen in de badkamer

Veel mensen in Nederland zijn ontzettend fanatiek met het scheiden van hun afval. Deze gescheiden afvalbakken zijn meestal in de keuken te vinden en niet in de buurt van de badkamer. Toch gooit de gemiddelde Nederlander veel weg in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan wattenschijfjes, lege zeepflessen en lege haarlakbussen. Door het plaatsen van verschillende of multifunctionele prullenbakken kun je ook in de badkamer afval scheiden.

Duurzame badkamer advies bij Sanistunter

Het is dus niet per se nodig om een compleet nieuwe, duurzamer ingerichte badkamer aan te schaffen als je aan het milieu wil denken. Zelfs door middel van kleine veranderingen help je al mee aan een beter milieu. Kom langs bij een Sanistunter vestiging bij jou in de buurt of maak een afspraak en vraag een van onze badkamerspecialisten naar de duurzame opties voor jouw badkamer.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Mosa
Duravit
Geberit
Shuffle Drain
Wiesbaden
Sphinx tegels
Grohe

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.