Hoe creëer je een duurzame badkamer?

Tips!

In een huishouden is de badkamer een grootverbruiker van energie en water. Het is daarom belangrijk om de duurzaamheid van jouw badkamer te verbeteren en zo de milieu impact van het huishouden te verminderen. Er zijn een aantal dingen waar je op let als je gaat voor een duurzame badkamer.

Sanistunter - duurzame badkamer

De basis van een duurzame badkamer

Een duurzame badkamer begint al bij het ontwerp. Het is belangrijk dat een badkamer zijn vocht goed kwijt kan. Anders ontstaat er mogelijk schimmel, wat verschillende elementen in jouw badkamer erg kan aantasten en beschadigen. Veel badkamer materialen kunnen niet gerecycled worden en dat is slecht voor het milieu. Materialen die het best gerecycled kunnen worden zijn keramische tegels en glas. Denk daar dus aan bij het kiezen van jouw badkamer materialen.

Om schimmel te voorkomen is een goed ventilatiesysteem ontzettend belangrijk. Neem bijvoorbeeld geen kiep-raam maar kies voor een raam die verder open kan. Deze kleine aanpassing kan al een enorm verschil maken.

Waterbesparende douchekop

Douchen kost ontzettend veel water en energie. De simpele oplossing is: niet te lang onder de douche blijven staan en de temperatuur lager zetten. Maar dit is voor veel mensen toch lastig. Daarom is de waterbesparende douchekop ontworpen. Een waterbesparende douchekop vermindert het watergebruik aanzienlijk, maar geeft nog steeds hetzelfde comfort. De douchekop verandert dus niets aan de douche ervaring, maar helpt wel het milieu en je portemonnee.

Gebruik natuurlijke producten

Een kleine verandering in je schoonheidsroutine kan al heel effectief zijn voor een duurzamer huishouden. Vervang bijvoorbeeld jouw normale verzorgingsproducten door biologische of natuurlijke verzorgingsmiddelen. Veel van alle zeepjes en shampoos komen namelijk in het riool terecht. Gebruik je natuurlijke producten, dan komen er geen chemische afvalstoffen in het milieu.

Recyclen in de badkamer

Veel mensen in Nederland zijn ontzettend fanatiek met het scheiden van hun afval. Deze gescheiden afval bakken zijn meestal in de keuken te vinden en niet in de buurt van de badkamer. Toch gooit de gemiddelde Nederlander veel weg in de badkamer. Denk bijvoorbeeld aan wattenschijfjes, lege zeepflessen en lege haarlakbussen. Door het plaatsen van verschillende of multifunctionele prullenbakken kun je ook in de badkamer afval scheiden.

Duurzame badkamer advies bij Sanistunter

Het is dus niet per se nodig om een nieuwe duurzamer ingerichte badkamer aan te schaffen als je aan het milieu wil denken. Zelfs door middel van kleine veranderingen help je al mee aan een beter milieu. Kom langs bij een Sanistunter vestiging of maak alvast een afspraak en vraag één van onze badkamer specialisten naar de duurzame opties voor jouw badkamer.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Shuffle Drain
Wiesbaden
Sphinx tegels
Grohe
Mosa
Duravit
Geberit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.