Sanistunter - kraan en wasbak

Kranen

Ontdek ons assortiment

Kranen zijn op de eerste plaats natuurlijk heel nuttig in de badkamer. Zowel bij de wastafel, de douche als bij het bad. Maar kranen kunnen ook heel mooi zijn en daardoor de stijl van de badkamer mede bepalen. Bij Sanistunter heb je de keuze uit veel verschillende soorten, in veel verschillende stijlen.

Alle soorten kranen

Onder kranen vallen bijvoorbeeld wastafelkranen en fonteinkranen. Deze laatste plaats je over het algemeen bij het fonteintje bij het toilet. Ze hebben vaak alleen de optie voor koud water, maar het principe van deze kranen is gelijk aan dat van de wastafelkranen. Het model kan uit twee soorten bestaan. Je monteert de kraan in de wastafel of in het wastafelmeubel. Dat heet een uitbouwkraan. De wastafel die daarbij past heeft al standaard gaten om de kraan in te plaatsen. Installeer je deze kranen in de muur, boven het fonteintje of boven de waskommen, dan spreek je over een inbouwkraan. Dit is vaak als de wastafel geen ruimte aan de rand heeft. Bij de wastafel plaats je een mengkraan of thermostaatkraan. Je kunt eenvoudig de hendel van de kraan naar koud of warm water omzetten, waarbij je dus de hoogte van de temperatuur kunt bepalen, van koud tot heter.

Douchekranen

Bij het uitzoeken van een douchekraan let je op andere zaken dan bij de kranen voor de wastafel. Je moet natuurlijk rekening houden met de doucheslang die eraan bevestigd moet worden. Kies daarom bij de collectie douchekranen van Sanistunter uit een set van kranen en een bijpassende douchekop. Met de kranen voor de douche kun je de badkamer zo luxe maken als je zelf wilt. Je kiest ook in dit geval voor een thermostaatkraan, waarmee je eenvoudig de temperatuur kunt regelen. Maar voor het gemak kies je voor een model waarbij je een minimale en een maximale temperatuur kunt vastzetten. Zo hoef je nooit na te denken wat de ideale temperatuur moet zijn. Ook kun je kiezen voor een model waar een handdouche aan bevestigd is. De verschillende douchekranen kunnen in de muur geïnstalleerd worden, voor een strakke en moderne uitstraling. Of je kiest voor een opbouwkraan met klassieke vormen.

Verschillende kranen in actuele stijlen

Als de kranen de blikvanger van de badkamer zijn, dan wil je natuurlijk ook dat ze helemaal naar jouw smaak zijn. En dat geldt niet alleen voor de kranen bij de wastafel en bij de douche, maar ook voor bij het bad. Als je eenmaal weet wat voor soort kranen je nodig hebt bij je waskommen of wastafel, dan kun je op zoek gaan naar bijpassende modellen. Er is bij Sanistunter een grote keuze. De moderne kranen zijn bijvoorbeeld van chroom, geborsteld RVS of mat zwart. Daarnaast wordt de stijl nog benadrukt door de vorm van de kraan. Zoals bijvoorbeeld een ronde, korte uitloop of een lange vierkante uitloop in een u-vorm. De hendel zit aan de kraan vast, of je monteert deze naast de uitloop. Ben je op zoek naar een klassieke, of meer romantische stijl, dan kun je kijken naar modellen van messing met een ronde hoge uitloop.

Sanistunter - kraan

Zelf een kraan installeren

Ben je een beetje handig, dan kun je zelf de kranen van je badkamer installeren. Hou er bij de aankoop van je nieuwe wastafel wel rekening mee of de kraan aan of op de wastafel gemonteerd kan worden, of dat je de kranen in de muur moet bevestigen. In dat geval is het waarschijnlijk beter om deze aanpassing mee te nemen als je de hele badkamer gaat verbouwen. Bij Sanistunter kun je alle onderdelen krijgen om zelf de kranen op een vakkundige manier te installeren. Zo kun je een inbouwbox krijgen voor het mengen van het warme en het koude water, je vindt er bijvoorbeeld ook een basisgarnituur voor een elektronische wastafelkraan. Ook kun je terecht voor het inbouwdeel voor de twee-gats wastafelkraan inclusief grepen en het afsluitmechanisme voor de kraan. Uiteraard kun je altijd advies vragen als je wilt weten welke onderdelen bij de kraan van jouw keuze passen.

Kies een passende kraan uit de collectie van Sanistunter

Kom naar de showroom om het volledige assortiment kranen van Sanistunter te ontdekken. Kies hierbij uit de verschillende stijlen van de kranen die het beste bij de inrichting van jouw badkamer passen. Vraag onze medewerkers om advies welke kraan voor wastafel en douche geschikt zijn. Op deze manier kun je de juiste keuze maken tussen opbouw of inbouw. Ook als je vragen hebt over het ontwerpen en kopen van een volledig nieuwe badkamer helpen we je graag verder.

Sanistunter - zwart-2_1

Badkranen

Sanistunter - Fima serie Mast inbouw wastafelkraan chroom

Inbouwkranen

Sanistunter - Fima serie 22 bidetkraan chroom

Bidetkranen

Sanistunter - Fima serie Fimatherm douche/ bad thermostaatkraan chroom

Thermostaatkranen

Sanistunter - Blauwe badkamer

Douchekranen

Sanistunter - Wastafels

Wastafelkranen

Sanistunter - kraan

Fonteinkranen

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Geberit
Grohe
Wiesbaden
Sphinx tegels
Shuffle Drain
Mosa
Duravit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.