Sanistunter - FG Design radiatorkranen

Radiatorkranen

Radiator toebehoren

De verwarming in de badkamer zoek je met zorg uit. Maar de radiatorkranen die je daarbij installeert, zijn ook belangrijk. Je regelt hiermee namelijk de ideale temperatuur in je badkamer. En daarbij kun je ook nog energie besparen. Kies daarom uit het assortiment van Sanistunter passende radiatorkranen bij je badkamerradiator.

Verschillende soorten radiatorkranen

Er zijn twee soorten radiatorkranen. De eerste soort zijn handkranen. De werking van deze kranen is vrij simpel. Je draait de kraan open of dicht en regelt hiermee de toevoer van het warme water in de radiator. Je kunt hiermee geen constante temperatuur regelen. Een andere uitvoering van radiatorkranen zijn thermostaatkranen. Je kunt aan de hand van de cijfers op deze radiatorkranen bijvoorbeeld een basistemperatuur instellen. Op het moment dat de omgevingstemperatuur daar onder komt, slaat de radiator aan. Wordt het te warm, dan gaat de verwarming uit. Op deze manier voorkom je dat de verwarming onnodig hoog staat of juist te laag. Als je het tijdelijk wat warmer wilt hebben omdat je bijvoorbeeld een douche neemt, dan draai je de stand van de kraan naar vijf. Bij het verlaten van de badkamer zet je het weer terug op een gemiddelde temperatuur, bijvoorbeeld op stand drie.

Installeer een radiatorkraan

Bij Sanistunter kun je verschillende soorten radiatorkranen krijgen. Dit is natuurlijk afhankelijk van het soort radiator dat je hebt. Heeft de radiator een of twee aansluitpunten? En waar moeten de radiatorkranen aan de radiator bevestigd worden? Sommige verwarmingen hebben een aansluiting bovenop. Maar er zijn ook modellen waar de radiatorkranen aan de zijkant of de onderkant gemonteerd moeten worden. Zeker als je een traditionele kraan wilt vervangen door een thermostaat-radiatorkraan, is het belangrijk dat je goed kijkt of de aansluiting op je radiator past. Je kunt hiervoor natuurlijk advies vragen aan een van de medewerkers van Sanistunter. Kijk vervolgens ook naar het model en de kleur van de kraan. Een zwarte knop past bijvoorbeeld mooi bij een zwarte radiator. Wil je zelf de kraan installeren? Let er dan goed op dat je alle onderdelen hiervoor ook in huis haalt. Bij Sanistunter kun je alle radiator toebehoren kopen, als losse onderdelen en in complete pakketten.

Kies een bijpassende radiator

Nu je toch aan het nadenken bent over nieuwe radiatorkranen is het ook het moment om eens te kijken naar de radiator zelf. Wil je een radiator die je ook als handdoekenrek kunt gebruiken? Sanistunter heeft diverse modellen voor een handdoekradiator en andere designradiatoren in het assortiment. Deze zijn in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar. Kies een antracietgrijze of zwarte radiator in een moderne badkamer en sluit daar dus radiatorkranen in dezelfde kleur op aan voor een uniforme stijl. Je kunt kiezen voor radiatoren die 1,20 meter hoog zijn. En uit ronde of vierkante buizen bestaan. Maar je hebt ook kleinere modellen die je ook heel goed in een minder grote badkamer kunt plaatsen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een model dat je aan een korte muur hangt van vijfentachtig centimeter hoog. Voor een uniek en modern ontwerp kies je een kapstokmodel. Ook hier monteer je natuurlijk passende radiatorkranen op.

 

Sanistunter - FG Design radiatorkranen

Ontwerp je nieuwe badkamer bij Sanistunter

Kijk in het gratis magazine voor de verschillende modellen radiatorkranen uit de collectie van Sanistunter. Zeker als je plannen hebt om je badkamer te verbouwen, kun je nu al na gaan denken over de soort radiatorkranen die je wilt hebben. Maak voor een volledig ontwerp van je badkamer gebruik van het 3D programma. Bepaal niet alleen welke badkamermeubels je wilt hebben. Maar kijk ook welke vloer-en wandtegels daar goed bij staan. Dan weet je ook direct wat de kleur van je radiator moet worden en welke radiatorkranen daar het beste bij passen. Vervolgens kun je daar de badkameraccessoires op afstemmen. Zo heb je niet alleen de mooiste badkamermeubels, maar kun je ook de door jou gekozen stijl tot in detail doortrekken. Met een goed ontwerp leg je de leidingen direct goed aan. Zo komt de radiator op de juiste plek te hangen en hoef je niet achteraf nog te breken.

Kom naar de showroom voor advies

Ben je op zoek naar nieuwe radiatorkranen voor je bestaande verwarming? Of wil je een nieuwe design radiator met bijpassende radiatorkranen? Kom naar de showroom van Sanistunter om een keuze uit de ruime collectie te maken. Je kunt advies vragen aan onze medewerkers over de installatie. Ook als je op zoek bent naar de inrichting van een hele nieuwe badkamer, kun je bij ons terecht. Of je nu houdt van een moderne of klassieke inrichting. Wij helpen je graag verder bij het kiezen uit de verschillende badkamermeubels, tegels en badkameraccessoires.

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Duravit
Sphinx tegels
Grohe
Geberit
Shuffle Drain
Mosa
Wiesbaden

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.