Sanistunter - badkamer-uitstraling

Wat kost een nieuwe badkamer?

Overweeg je om jouw badkamer te renoveren of volledig te vervangen? De keuze tussen renovatie en een nieuwe badkamer hangt af van verschillende factoren. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties en de factoren die de prijs van een badkamer beïnvloeden. We geven je ook een overzicht van verschillende badkamertypes en de gemiddelde kosten. Daarnaast delen we een aantal handige tips om kosten te besparen bij de aanschaf van een nieuwe badkamer.

Factoren die de prijs van een badkamer beïnvloeden

De gemiddelde kosten van een badkamer liggen doorgaans tussen €6.000 en €12.500. Deze prijsrange wordt bepaald door verschillende factoren:

  • Badkamerafmetingen: De grootte van de badkamer speelt een rol bij de kostenbepaling. Een grotere badkamer vereist meer materiaal en arbeid, wat de prijs kan verhogen.
  • Badkamerindeling: De complexiteit van de indeling kan invloed hebben op de prijs. Het verleggen van leidingen of andere structurele aanpassingen kan bijvoorbeeld extra kosten met zich meebrengen.
  • Materiaalkeuze: De keuze van materialen en afwerkingen heeft een grote invloed op de prijs. Luxe materialen en maatwerkopties zijn doorgaans duurder dan standaardmaterialen.
  • Sanitair: Het merk, de kwaliteit en het type sanitair dat je kiest, beïnvloeden de prijs. Hoogwaardig sanitair van bekende merken is over het algemeen duurder dan standaard sanitair.
  • Extra functies en accessoires: Eventuele extra functies, zoals een regendouche, badkuip, verlichtingsopties of andere decoratieve elementen, kunnen de prijs van de badkamer verhogen.

Verschillende badkamertypes en prijzen

Hieronder vind je een overzicht van verschillende badkamertypes en de gemiddelde kosten*:

Type badkamerOppervlakteGemiddelde kosten
Basisbadkamer6 m2€6.000,-
Standaardbadkamer6 m2€7.500,-
Luxe badkamer6 m2€10.000,-
Basisbadkamer9 m2€7.500,-
Standaardbadkamer9 m2€9.000,-
Luxe badkamer9 m2€12.500,-

 

*De vermelde prijzen zijn indicatief en hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Tips om kosten te besparen

Ongeacht de stijl of het type badkamer kun je altijd proberen om kosten te besparen op een nieuwe badkamer. Hier zijn enkele tips:

  1. Het aanpassen van de indeling van een badkamer kan duur zijn, omdat er meer maatwerk en installatiewerk bij komt kijken. Door te kiezen voor een standaardindeling kun je kosten besparen.
  2. Als je handig bent en beschikt over de nodige technische kennis, kun je ervoor kiezen om bepaalde taken zelf uit te voeren. Denk aan het slopen van de oude badkamer, het betegelen of het installeren van sanitair. Dit kan aanzienlijk besparen op arbeidskosten.
  3. Let op acties en aanbiedingen!. Bij Sanistunter hebben we regelmatig aantrekkelijke deals waarmee je flink kunt besparen.
  4. Houd rekening met toekomstig onderhoud en energieverbruik en kies voor duurzame en energiezuinige opties, zoals waterbesparende kranen en LED-verlichting. Hoewel de initiële kosten misschien iets hoger zijn, kunnen ze op de lange termijn besparingen opleveren op onderhouds- en energiekosten.
  5. Plan en budgetteer vooraf: Maak een gedetailleerd plan en stel een realistisch budget op voor je nieuwe badkamer. Door vooraf te plannen en je aan het budget te houden, kun je onverwachte kosten vermijden en beter controle houden over de totale uitgaven.

Renovatie of nieuwe complete badkamer?

Een renovatie kan een aantrekkelijke optie zijn als je huidige badkamer nog in goede staat verkeert. Door tegels, sanitair en accessoires te vervangen, kun je een nieuwe uitstraling creëren zonder de indeling te wijzigen. Maar als je badkamer verouderd is, niet meer naar wens functioneert of als je ingrijpende wijzigingen in de indeling wilt, is het voordeliger om te investeren in een geheel nieuwe badkamer. Een complete nieuwe badkamer voldoet aan al je wensen, met modern sanitair, verbeterde opbergruimte en een optimale indeling. Dit kan kostenbesparend zijn omdat je geen aparte aankopen hoeft te doen en alles perfect bij elkaar past.

Badkamerprijzen bij Sanistunter

Bij Sanistunter vind je een uitgebreid assortiment badkamers in diverse prijsklassen. Wij bieden altijd de laagste prijsgarantie, zodat je nooit te veel betaalt. Maak een afspraak of bezoek onze showrooms en ontdek jouw ideale badkamer!

Sanistunter - MKF_4828
Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Mosa
Shuffle Drain
Duravit
Wiesbaden
Geberit
Sphinx tegels
Grohe

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.