Sanistunter - FG Design vloerdrain met flens

Douchegoten

douche toebehoren

Ze worden steeds populairder: douchegoten. Ze worden ook wel douchedrains genoemd. Dit moderne alternatief voor het aloude afvoerputje in je douche straalt stijl en klasse uit. Bij Sanistunter hebben we een ruime collectie douchegoten. Daarbij kun je kiezen voor verschillende afmetingen. Al onze douchegoten zijn van A-merken, dus kwaliteit is gegarandeerd!

Waarom kiezen voor een douchegoot?

Een douchegoot is een goede keuze wanneer je voor een inloopdouche of douchecabine zonder douchebak kiest. Douchegoten zorgen voor een stijlvolle strakke uitstraling in de douche. De douchegoten integreer je namelijk in de vloer van de doucheruimte. Er is heel weinig inbouwdiepte nodig omdat een douchegoot van zichzelf vrij plat is. Douchegoten zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als bestaande badkamers.

Welke maat douchegoot?

Er zijn enkele factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je een keuze maakt uit onze collectie douchegoten. Ten eerste: hoe breed kan de douchegoot zijn? Douchegoten hebben een smalle lange vorm en zijn verkrijgbaar in lengtes van 60 tot 90 centimeter. Welke breedte je kiest hangt af van de beschikbare ruimte in je douche. In ieder geval mogen douchegoten niet breder zijn dan de doucheruimte zelf. Heb je een doucheruimte van 80 centimeter breed? Dan kies je het best voor een douchegoot van 70 centimeter. Als de doucheruimte 90 centimeter of breder is dan kun je kiezen voor een goot van 80 centimeter.

Plaatsing van douchegoten

Installeer je douchegoot altijd op het laagste gedeelte van je douche. Zo kan al het water naar de douchegoot stromen. Op die manier krijg je niet opnieuw natte voeten als je klaar bent met douchen. Ook loop je niet het risico dat het douchewater de rest van je badkamer inloopt. Aangeraden wordt om een afschot in de douchevloer te hanteren van 1 tot 2 centimeter per meter. Sommige douchegoten hebben een opstaande randje. Dit is de zogenaamde muurflens. Dit kleine randje aan de douchegoot zorgt ervoor dat je deze eenvoudig waterdicht tegen de muur kunt installeren. Douchegoten met een vloerflens kun je vrij in de vloer plaatsen. Deze douchegoten worden meestal op 10 centimeter afstand van de muur geplaatst.

Hoe maak je je douchegoot schoon?

Douchegoten zijn voorzien van een speciale ondiepe chiffon die onzichtbaar verwerkt is. Hier verzamelt zich het haar en ander vuil wat niet in de afvoer mag komen. Het is dus zaak om regelmatig de roosters van douchegoten op te lichten om het chiffon even leeg te halen. De beste manier om de douchegoot helemaal goed schoon te maken is door soda te gebruiken. Je strooit eenvoudig wat soda op de douchegoot en spoelt deze daarna schoon met kokend heet water. Wanneer alle soda is opgelost laat je het geheel zo’n 10 minuten inwerken. Daarna spoel je nog een keer na met heet water. Bekijk ook onze 4 stappen voor het schoonmaken van jouw badkamer.

Deskundig advies

Onze badkamerspecialisten staan voor je klaar met deskundig advies. Het maakt niet uit of je een complete badkamer wilt ontwerpen of alleen een keuze uit onze douchegoten komt maken. Wij adviseren je altijd graag. Dus maak gerust een afspraak bij een van onze showrooms. Je kunt ook gewoon even binnen komen lopen. Wil je toch nog even rustig nadenken over de vele mogelijkheden die Sanistunter je biedt? Bestel dan ons gratis digitale magazine, bomvol mood boards, sfeerfoto’s en het laatste badkamer nieuws. Bovendien geven we je bij het gratis magazine ook nog eens een waardecheque ter waarde van € 500,-. Dus misschien ga je straks wel naar huis met een hele nieuwe badkamer bij je douchegoten!

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Mosa
Shuffle Drain
Grohe
Geberit
Wiesbaden
Duravit
Sphinx tegels

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.