Sanistunter - Blauwe badkamer

Douchekranen

Kranen

De ideale temperatuur van het water tijdens het douchen regel je natuurlijk met douchekranen. Deze zijn er in veel verschillende uitvoeringen, zoals een traditioneel model met een warm water- en een koud waterknop. Maar er zijn ook douchekranen met een hendel waarmee het water gemakkelijk gemengd wordt. Ontdek de volledige collectie van Sanistunter.

Diverse soorten douchekranen

Traditionele douchekranen zitten vaak met twee bevestigingspunten in de muur gemonteerd, waarbij het warm en koud water apart via draaiknoppen aangezet kan worden. Je kunt de temperatuur dan zelf bepalen, door het koude en warme water handmatig te mengen. Een ander model van deze traditionele douchekranen, is een kraan met een hendel waar je aan kunt draaien om de temperatuur via een straal te regelen. Dit heet een thermostaatkraan. De doucheslang bevestig je rechtstreeks aan de kraan. Hoewel we het hebben over een traditioneel model, hoeft het ontwerp van deze douchekranen helemaal niet klassiek te zijn. Er bestaan ook mooie design douchekranen die gebaseerd zijn op dit concept. Wil je echt iets heel anders in je douchecabine, dan kies je voor losse elementen, zoals een thermostaatkraan en een aparte houder om de douchekop op te plaatsen. Je bepaalt zelf op welke hoogte je deze houder op de muur wilt plaatsen.

Design en comfort

Bij het uitzoeken van je douche ben je natuurlijk op zoek naar een mooie douchecabine of, voor een inloopdouche, naar vloertegels die je aanspreken. De douchekranen die je daarbij uitkiest, zijn ook bepalend voor de hele sfeer. Een moderne douchecabine vraagt om design douchekranen, waarbij het ontwerp past bij bijvoorbeeld de douchedeuren. Kies daarom douchekranen die geen ronde draaiknoppen hebben, maar vierkante, net als de ruiten in de douchedeur. Hiermee krijg je direct een hele andere uitstraling. Kies daarbij ook nog een vierkante douchekop en je hebt een uniforme inrichting. De aparte elementen van de kraan hoeven natuurlijk niet altijd modern te zijn. Je kunt ook douchekranen krijgen met sierlijke draaiknoppen, voor een landelijke of rustieke inrichting. Kies daarbij ook voor een kleur die het beste bij de rest van het interieur past. De modellen in het assortiment bij Sanistunter zijn verkrijgbaar in wel tien verschillende kleuren.

Een badkamer in stijl

Heb je ook een bad in je badkamer? Dan kun je kijken of je zowel voor de douche als bij het bad dezelfde kranen kunt ophangen. Dit geeft een mooi beeld als je de badkamer binnenkomt. Hoewel je oog misschien niet meteen op de douchekranen valt, is het toch een mooi idee dat het gelijk aan elkaar is. Ook als je douchekranen hebt gekozen die niet volledig gelijk zijn aan de kraan van het bad, is het wel belangrijk dat je erop let dat het in ieder geval van hetzelfde materiaal en in dezelfde vorm is. Dus ronde knoppen van chroom, of misschien wel een thermostaatkraan met een wit accent. Om de stijl helemaal door te trekken installeer je ook bij de wastafel kranen die hetzelfde model hebben als de douchekranen. De meeste losse kranen hebben een uniforme aansluiting voor de doucheslang, of je kiest voor een complete set. Bekijk hier het complete assortiment kranen.

Kies je douchekranen bij Sanistunter

In het gratis magazine van Sanistunter kun je al een goed beeld krijgen van de vele verschillende soorten douchekranen in de collectie. Maar je kunt natuurlijk ook naar de showroom komen om de diverse modellen te zien. Combineer dat met een passende douchekop of kies uit een van de complete sets douchekranen bij Sanistunter. Als je vragen hebt over de mogelijkheden of de manier waarop je de kranen in je douche moet installeren, dan kun je hiervoor terecht bij een van onze medewerkers.

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Mosa
Duravit
Grohe
Sphinx tegels
Wiesbaden
Geberit
Shuffle Drain

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.