Water besparen in de badkamer

De badkamer is een belangrijke plek in huis waar we vaak veel water verbruiken. Met eenvoudige aanpassingen kun je al water besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Ontdek in dit blog hoe je water kunt besparen en leer handige tips en tricks!

Water besparen badkamer

Kies vaker voor de douche

Een ontspannend bad is dé manier om tot rust te komen. Heb je je ooit afgevraagd hoeveel water hiervoor nodig is? Een vol bad verbruikt al snel 120 liter water, wat drie keer meer is dan een warme douche.

Waterbesparende kranen en douchekop

Heb je geen behoefte aan een volledige badkamerrenovatie? Met kleine oplossingen kun je al veel bereiken. Kies voor een waterbesparende douchekop, waarmee je tot wel 30% tot 50% kunt besparen op waterverbruik. Ontdek ons assortiment aan douchekoppen hier.

Douche minder lang

Wij staan ongeveer 9 minuten onder de douche. Probeer dit eens met een minuut in te korten of zet het water uit terwijl je je haar wast. Op deze manier kan je je waterverbruik per jaar al snel met 6.000 liter verminderen..

Extra tip: Het duurt soms even voor de douche warm is. Vang het koude water op in een emmer. Dit kan je later weer goed gebruiken om de planten water te geven.

Let op lekkende kranen

Je verwacht het niet, maar zelfs een klein lek kan aanzienlijk waterverlies veroorzaken. Dit wordt vaak veroorzaakt door ouderdom of kalkaanslag. Gelukkig kunnen nieuwe kranen dit probleem snel verhelpen. Neem daarom de tijd om je kranen goed te controleren op lekken. Door dit te doen, kun je jaarlijks duizenden liters water besparen.

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Laat de kraan niet lopen tijdens het scheren of tandenpoetsen. Het klinkt als een eenvoudige tip, maar veel mensen vergeten dit. Vaak verbruikt een kraan al 6 liter water per minuut. Laat je de kraan dus aan staan tijdens het tandenpoetsen, dan kan dit al snel oplopen. Vang het water op in een bakje en zet de kraan tijdens het poetsen uit. Went dit moeilijk? Zet dan de kraan minder ver open.

water besparen in de badkamer

Meer advies nodig?

Heb je behoefte aan meer tips, of wil je advies over de juiste producten? Je vindt de dichtstbijzijnde showroom hier! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen!

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Shuffle Drain
Mosa
Sphinx tegels
Wiesbaden
Duravit
Grohe
Geberit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.