Water besparen in de badkamer

De badkamer is een plek in huis waar we vaak het meeste water verbruiken. Met wat kleine aanpassingen kan je al veel waterverbruik besparen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Lees in dit inspiratieblog hoe jij water kan besparen!

Water besparen badkamer

Kies vaker voor de douche

Een warm bad is de ultieme manier om tot rust te komen, maar denk je er ook wel eens over na hoeveel water hiervoor nodig is? Vaak gebruik je voor een vol bad al snel 120 liter water. Hiermee verbruik je dus al drie keer zoveel water dan met een lekkere warme douche.

Waterbesparende kranen en douchekop

Heb je geen behoefte aan een complete badkamer renovatie? Met kleine oplossingen kom je al ver. Kies voor een waterbesparende douchekop, dit kan vaak al 30% tot 50% schelen in het waterverbruik. Bekijk ons assortiment aan douchekoppen hier.

Douche minder lang

Wij staan ongeveer 9 minuten onder de douche. Kort dit eens met een minuut in, of zet het water uit als je bijvoorbeeld je haar aan het wassen bent. Per jaar kan je hiermee je waterverbruik al snel met 6.000 liter verminderen.

Tip: Het duurt soms even voor de douche warm is. Vang daarom het koude water op in een emmer. Dit kan je later weer goed gebruiken om de planten water te geven.

Let op lekkende kranen

Je verwacht het niet, maar toch kan een kleine lek al veel water verspillen. De oorzaak hiervan is veelal ouderdom, of kalkaanslag. Met nieuwe kranen is dit dus al snel opgelost. Loop de badkamer dus even goed na op lekken. Dit kan per jaar wel duizenden liters schelen.

Zet de kraan uit tijdens het tandenpoetsen

Laat de kraan niet lopen tijdens het scheren of tandenpoetsen. Het klinkt als een eenvoudige tip, maar veel mensen vergeten dit. Vaak verbruikt een kraan al 6 liter water per minuut. Laat je de kraan dus aan staan tijdens het tandenpoetsen, dan kan dit al snel oplopen. Vang het water op in een bakje en zet de kraan tijdens het poetsen uit. Went dit moeilijk? Zet dan de kraan minder ver open.

water besparen in de badkamer

Meer advies nodig?

Heb je behoefte naar meer tips, of wil je advies over de juiste producten? Je vindt de dichtstbijzijnde showroom hier! Dit kan op afspraak, maar je kunt ook gewoon even binnen komen lopen! Tot ziens!

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Sphinx tegels
Wiesbaden
Grohe
Geberit
Duravit
Mosa
Shuffle Drain

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.