Hoe begin je met het uitkiezen van een nieuwe badkamer

Tips!

Een nieuwe badkamer, het klinkt zo aantrekkelijk en leuk allemaal. Maar waar begin je? Er zijn zoveel stijlen, zoveel verschillende type badkamers en badkameropties! Hoe maak je de keuze? Wij helpen je graag!

Stap 1 nieuwe badkamer: Meet de maten op

Voordat we beginnen met allerlei leuke functionaliteiten en mooie badkamerstijlen, moeten we eerst de maten weten.  Dit is echt de basis. Hoe groot is (of wordt) de beschikbare ruimte? Wij komen graag bij je thuis om de maten op te meten en met je mee te denken.

Liever zelf opmeten? Doe dit dan nauwkeurig en controleer je eigen werk minimaal drie keer. Niets is vervelender dan een badkamer monteren die uiteindelijk niet past. Heb je de maatvoering? Dan kunnen we aan de slag.

Hoe begin je met het uitkiezen van een badkamer

Stap 2 nieuwe badkamer: Visualiseer het ontwerp

Nu we de maatvoering hebben, is het tijd om de ramen en deuren in kaart te brengen. Waar zitten (of komen) deze en aan welke kant gaan ze open? (heel belangrijk). Ook is het handig om in dit ontwerp al direct de stroompunten in kaart te brengen en de eventuele aansluitingen van sanitair. Hoe meer we bij de basis al weten, hoe beter.

En dan begint het leukere gedeelte, we gaan de badkamer visualiseren. Ofwel: we maken een 3D ontwerp. Middels zo’n tekening heb je de mogelijkheid om levensecht in de ruimte te staan en deze te ervaren. Klopt de ruimte en hoe voelt deze? Groot, klein? Bij het 3D intekenen van de ruimte nemen we ook direct de lichtval mee. Komt er daglicht binnen? Zo ja, waar schijnt deze op?

Direct een thuisafspraak maken.

Stap 3 nieuwe badkamer: Functionaliteiten

Nu we de beschikbare ruimte in kaart hebben, hebben we ook direct een goed beeld bij wat er mogelijk is. Heb je bijvoorbeeld wel ruimte voor een vrijstaand bad? Zo nee, ben je bereid een andere functionaliteit hiervoor op te offeren of is het uiteindelijk niet zo heel belangrijk?

Dit is veelal de passen en meten fase. Wat past wel en wat niet? Kies je voor een wc in de ruimte of plaats je deze in een aparte ruimte? Maar ook het lichtplan maken we in deze fase. Op welke onderdelen willen we de focus leggen en waar heb je goed licht nodig om bijvoorbeeld je make-up te doen?

Het handige aan het tekenen van je badkamer in 3D, is dat we gemakkelijk met elementen kunnen schuiven totdat we tevreden zijn.

Direct een Gratis 3D ontwerp aanvragen.

Stap 4 nieuwe badkamer: Kies je badkamerstijl

Velen beginnen bij deze stap, maar dan kom je al snel in de fase “”door de bomen het bos niet meer zien””. Je moet bepaalde zaken kunnen afbakenen wil je succesvol je droombadkamer ontwerpen. Want waarom gaan kijken naar mooie whirlpools als deze helemaal niet gaat passen?

In één van onze ruime showrooms door heel NL kun je naar hartelust badkamer inspiratie opdoen. We hebben talloze badkamerstijlen uitgelicht. Onder begeleiding van onze ervaren badkamerspecialisten komen alle badkamerstijlen voorbij. Van landelijk tot klassiek, scandinavisch of super modern. Wij hebben badkamerstijlen voor iedereen.

Direct een afspraak maken in de showroom. 

Maar ook kun je thuis alvast wat inspiratie opdoen in ons GRATIS badkamer inspiratiemagazine. Download deze onderaan de pagina.

Nieuwe badkamer schetsen

Stap 5 nieuwe badkamer: finishing touch en de offertefase.

Nadat we jouw badkamer compleet in het 3D ontwerp hebben ingetekend, heb je een zeer nauwkeurig beeld van hoe deze gaat worden. Ook kun je het ontwerp mee naar huis nemen om er nog eens goed over na te denken en aan vrienden of familie te laten zien. Wil je toch nog iets wijzigen? Dan is dat geen probleem. Zijn we helemaal tevreden? Dan gaan we door naar de offerte fase. Want wat gaat het kosten? Gelukkig hebben we bij Sanitunter altijd wel een goede actie lopen waardoor je nooit teveel betaald.

Bel met een vestging bij jou in de buurt en vraag naar de lopende actie.

 

Je nieuwe badkamer kopen bij Sanistunter

Wij hebben ruime ervaring in badkamers en sanitair. We verkopen zowel complete badkamers- als losse onderdelen. Ook betaal je bij ons nooit teveel voor A-merken en voorzien we je altijd van deskundig advies op maat.

Kom eens langs in één van onze luxe showroom, wij zetten de koffie alvast voor je klaar. Je kunt direct online je afspraak inplannen.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Duravit
Grohe
Shuffle Drain
Wiesbaden
Mosa
Sphinx tegels
Geberit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.