7 tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips!

De badkamer is vaak, naast het toilet, een van de kleinste kamers in huis. Het inrichten van een kleine badkamer kan een uitdaging zijn. Je verlangt naar een plek van ontspanning, een geordende badkamer die toch ruim aanvoelt. Met behulp van deze tips voor een kleine badkamer hopen we het jou gemakkelijker te maken. Lees verder en ga aan de slag met het transformeren van jouw badkamer.

1. Gebruik lichte kleuren als basis

De basis van een badkamer bepaalt ontzettend veel voor de uitstraling. Een lichte badkamer geeft een gevoel van ruimte en rust, daarom is het een ideale keuze voor een kleine badkamer. Vooral als er weinig ramen zijn in de badkamer, is een lichte basis van groot belang. Wit weerkaatst het licht, waardoor de badkamer groter en lichter lijkt.

2. Kies voor grote tegels

De grootte van de tegels is ook niet onbelangrijk. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn en hoe groter de badkamer lijkt. Hoewel kleine tegels en mozaïekpatronen trendy en en mooi zijn, raden we aan deze als accent toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan een achterwand in de doucheruimte of rondom de spiegel.

Witte badkamer
Badkamer inrichten

3. Vergroot de ruimte met spiegels

Ook spiegels zorgen ervoor dat het licht in de badkamer weerkaatst en geven daardoor een ruimtelijk effect. Wij raden je aan om te kiezen voor een redelijk grote spiegel om dit effect te benadrukken. Overweeg ook een spiegelkast voor extra opbergruimte zonder extra ruimte in te nemen!

4. Minimaliseer afscheidingen

Om het zicht niet te belemmeren, kun je het beste zwevende badkamermeubels en glazen wanden kiezen. Beide opties creëren een gevoel van eenheid in de badkamer, waardoor deze groter lijkt. Plaats je wel muren in de badkamer dan lijkt het geheel kleiner en verspil je kostbare ruimte.

Maak dus slim gebruik van transparante materialen zoals glazen douchewanden en planken. Hierdoor blijft het zicht onbelemmerd en lijkt de ruimte opener. Een glazen douchewand in plaats van een douchegordijn kan bijvoorbeeld de badkamer groter laten lijken.

5. Zorg voor goede verlichting

Zorg voor voldoende heldere verlichting in de kleine badkamer. Goede verlichting kan de ruimte visueel vergroten en zorgt voor een aangename sfeer. Overweeg het gebruik van wandlampen, plafondlampen en zelfs verlichte spiegels om donkere hoeken te vermijden en de ruimte levendiger te maken.

6. Optimaliseer de ruimte met slimme opbergmeubels

Maximaliseer de beschikbare ruimte door slimme opbergruimte toe te passen. Kies voor wandplanken, ladekasten onder de wastafel en hangende opbergzakken aan de deur voor kleine benodigdheden. Het verminderen van rommel draagt bij aan een ruimtelijker gevoel in de badkamer.

Kies voor meubels die meerdere functies dienen. Een wastafel met opbergruimte eronder, een krukje dat ook dienst doet als opbergbox, of een inklapbaar douchezitje zijn voorbeelden van meubels die ruimtebesparend en praktisch zijn in een kleine badkamer. Deze meubelstukken vergroten de bruikbare ruimte en verminderen de behoefte aan extra opbergruimte.

7. Streef naar harmonie voor een ruimtelijk gevoel

De laatste maar misschien wel meest belangrijke tip: creëer harmonie in jouw kleine badkamer. Door alles in dezelfde stijl te houden, ontstaat een gevoel van eenheid en ruimte. Dit is vooral van toepassing op de vloer- en wandtegels, die de basis van de badkamer vormen.

Zorg ook zoveel mogelijk voor eenheid in de accessoires van de badkamer. Door gebruik te maken van een kleurenpalet voor bijvoorbeeld handdoeken en washandjes, geef je de finishing touch aan jouw badkamer.

De tips voor het inrichten van een kleine badkamer op een rij:

  1. Gebruik lichte kleuren als basis
  2. Kies voor grote tegels
  3. Vergroot de ruimte met spiegels
  4. Minimaliseer afscheidingen
  5. Zorg voor goede verlichting
  6. Optimaliseer de ruimte met slimme opbergmeubels
  7. Streef naar harmonie voor een ruimtelijk gevoel

Kleine badkamers bij Sanistunter

Bij Sanistunter zijn we experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van het inrichten van kleine badkamers. Heb je advies nodig? Breng een bezoek aan een van onze showrooms bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden. Maak een afspraak met een van onze badkamerspecialisten en bekijk jouw nieuwe badkamer met behulp van een gratis 3D-ontwerp. Of vraag ons inspiratiemagazine kosteloos aan voor nog meer ideeën.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Sphinx tegels
Wiesbaden
Mosa
Geberit
Shuffle Drain
Grohe
Duravit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.