Tips voor het inrichten van een kleine badkamer

Tips!

De badkamer is vaak, naast het toilet, één van de kleinste kamers in huis. Een kleine badkamer is lastig in te richten.Je wilt heerlijk kunnen ontspannen, een badkamer die goed op orde is en ook nog eens ruim oogt. Wij hopen het gemakkelijker voor je te maken met behulp van deze tips! Lees snel verder en ga aan de slag met jouw badkamer.

Een lichte basis en grote tegels

De basis van een badkamer bepaalt ontzettend veel voor de uitstraling. Een lichte badkamer geeft ruimte en rust en is daarom een ideale basis in een kleine badkamer. Vooral als je niet heel veel ramen hebt in de badkamer, is een lichte basis essentieel. Wit weerkaatst het licht, waardoor het lijkt alsof jouw badkamer groter en lichter is.

De grootte van de tegels is ook niet onbelangrijk. Hoe groter de tegels, hoe minder voegen er zijn en hoe groter de badkamer lijkt. Kleine tegeltjes of mozaïek zijn heel trendy en mooi, dus als je dit toch graag in je badkamer terug wil laten komen, raden wij je aan om het als accent toe te voegen. Denk aan een achterwant van je doucheruimte of om je spiegel.

Witte badkamer
Badkamer inrichten

Veel spiegels maken een kleine badkamer groot

Ook spiegels zorgen ervoor dat het licht in de badkamer weerkaatst en daarmee de ruimte optisch vergroot. Wij raden je aan om te kiezen voor een redelijke grote spiegel om dit effect te benadrukken. Daarnaast kun je direct kiezen voor een spiegel kast. Deze creëert extra opbergruimte zonder dat het extra ruimte inneemt!

Geen afbakeningen

Om het blikveld niet te onderbreken kun je het best kiezen voor zwevende badkamermeubels en glazen wanden. Deze zorgen er beiden voor dat de badkamer één grote ruimte wordt. Plaats je wel muren in de badkamer dan lijkt het geheel kleiner en verspil je kostbare ruimte.

Eenheid

De laatste maar misschien wel meest belangrijke tip: zorg voor eenheid in de kleine badkamer. Door alles in dezelfde stijl te plaatsen creëer je één grote ruimte. Dit geldt vooral voor de vloer – en wandtegels, zij zorgen er immers voor hoe de basis van de badkamer eruit komt te zien.

Zorg daarnaast ook voor eenheid in de accessoires van jouw badkamer. Door een kleurenpallet te gebruiken voor bijvoorbeeld je handdoeken en washandjes, maak je jouw badkamer helemaal af.

Kleine badkamer tips bij Sanistunter

Bij Sanistunter zijn wij experts op het gebied van badkamers. En dus ook op het gebied van kleine badkamers. Wil je advies? Kom dan eens langs in één van onze showrooms bij jou in de buurt en bekijk wat er allemaal mogelijk is! Maak alvast een afspraak met één van onze badkamerspecialisten en bekijk jouw nieuwe badkamer met behulp van een gratis 3D-ontwerp. of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan voor meer inspiratie.

Wij bewaren dit bord voor jouw afspraak

Vind de stijl die bij jou past

Maak online een afspraak voor een moment dat jou het beste uitkomt. Er staat dan een medewerker klaar om jou te adviseren.

Sanistunter heeft de badkamer die bij jou past.

waar je ook naar op zoek bent

Sanistunter - magazine

GRATIS magazine + waardecheque €500,-

Blader vanuit je luie stoel en profiteer!

Vraag hier het inspiratiemagazine GRATIS aan en maak kans op een waardecheque à € 500,-!

Shuffle Drain
Grohe
Duravit
Mosa
Sphinx tegels
Wiesbaden
Geberit

A-merken voor scherpe prijzen vind je bij Sanistunter

A-merken voor bodemprijzen

Dit kunnen we waarmaken doordat we slim inkopen, al onze producten komen rechtstreeks bij de fabrieken vandaan.

Bezorging en installatie mogelijk

Liever alles laten bezorgen en installeren? Geen probleem! In overleg bezorgen en/of installeren wij jouw sanitair en tegels.

Complete en verzorgde showrooms

Als online aanbieder hebben wij diverse compleet ingerichte showrooms.

Laagste prijsgarantie

Onze prijzen zijn lager, dan welke badkamerwinkel dan ook. En daar haal jij je voordeel uit!

Persoonlijk contact

Met onze ruime ervaring en kennis helpen wij graag bij het uitzoeken van jouw droombadkamer.

Grootste formule van Nederland door kennis, kwaliteit en service

Sanistunter is een landelijke franchiseformule.

Compleet aanbod lijm, voeg- en reinigingsmiddelen

Onze producten zijn voorzien van de modernste technologie.